Хебър (Пазарджик) победи Берое в ключов сблъсък за оцеляване в

...
Хебър (Пазарджик) победи Берое в ключов сблъсък за оцеляване в
Коментари Харесай

Хебър би драматично Берое и оцеля, старозагорци са на бараж

" Хебър " (Пазарджик) победи " Берое " в основен конфликт за оцеляване в Първа лига - 3:1 вкъщи, по този начин зае избавителното 13-о място, до момента в който старозагорци ще играят бараж против втородивизионния " Спортист " (Своге).

Двата отбора имат по 32 точки, като до през днешния ден " Хебър " беше с 29, само че при равния актив отборът на Любослав Пенев е с по-добри индикатори в директните мачове. Също с 32 е и " Ботев " (Враца), изгубил през днешния ден от " Септември " в мач без значение.

" Спартак " (Варна) и " Септември " ще играят от лятото във втория ешалон, до момента в който " Хебър " за първи път в своята история ще се пази в елита в два следващи сезона.

Другата въпросителна през днешния ден бе обвързвана с " Пирин " (Благоевград), който взе своето против далия прошка се с Първа лига още в предходния кръг " Спартак " (Варна) - 2:0.

Така класирането последната шестица наподобява по следния метод: 11. " Пирин " - 34 т., 12. " Ботев " (Враца) - 32, 13. " Хебър " - 32, 14. " Берое " - 32, 15. " Септември " - 28, 16. " Спартак " - 25.

Най-интересно бе в Пазарджик, където беройци разчитаха на огромна и гласовита агитка, само че много наивно се разминаха със избавителния хикс.

Ивайло Михайлов изведе напред домакините в 42-ата минута и този процес устройваше " Хебър ". В 82-ата гостите получиха дузпа за нарушаване на Марк-Емилио Папазов против Густаво Каскардо и Тонислав Йорданов изравни. В този миг " Берое " оставаше.

Домакините обаче стигнаха до успех в самия край, когато Папазов, преотстъпен от ЦСКА-София, на който е младеж, се оправдава за наказателния удар. С лихвите освен това - при започване на добавеното време той вкара за 2:1, а в 95-ата осъществя за 3:1.

Баражът на " Берое " със " Спортист " е в събота в Своге.
Как се оправиха огромните имена в борбата за оцеляване?
Големи имена в българския футбол се наеха да избавят опашкарите кой по-рано през сезона, кой към края. Христо Янев избави " Пирин ", а Любо Пенев - " Хебър ". Варненският " Спартак " обаче изпадна с Димитър Димитров, а " Септември " с Красимир Балъков.

" Орлетата " имат финансови проблеми и не е ясно с какъв тим ще стартират идващия сезон. И дали Янев ще е отпред. Задачата на Пенев бе да остави " Хебър " над водата, занапред ще стане ясно дали ще се задържи по-дълго в Пазарджик.

Същото се отнася и за Бала, без значение от пропадането на " Септември ", до момента в който Херо сигурно напуща Варна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР