Хебър (Пазарджик) е домакин на Арда в мач от XXVII

...
Хебър (Пазарджик) е домакин на Арда в мач от XXVII
Коментари Харесай

В Пазарджик: Хебър се нуждае от точки срещу Арда

Хебър (Пазарджик) е хазаин на Арда в мач от XXVII кръг на футболната ни efbet Лига.

Старши треньорът на „ зелените “ Любослав Пенев взе в предходния дуел първа точка с отбора и остана удовлетворен от представянето.

Въпреки това, отборът  има едвам една победа в последните 13 кръга и ще преследва наложителен триумф, защото се бори за своето оцеляване.

Тимът от Пазарджик има едвам два маркирани гола в последните си пет мача.

Формата на гостите не е доста по-добра. За втора поредна година те се сринаха напролет и съвсем изгубиха шансове за първата шестица.

Нещо повече, кърджалийци нямат победа в шампионата към този момент в 4 следващи срещи – 3 загуби и реми, които са на път да лишат отбора и от седмото място и присъединяване на бараж. Нещо, което се случи и напролет на 2022-ра.

Година по-рано (2021-ва) при Николай Киров-Белия сините завоюваха плейофа с Черно море, само че като четвърти, и играха в квалификациите за Лига Европа. Сега това наподобява мираж.

През предходната година след 26 кръга, когато действително свърши постоянният дял, Арда бе десети с 29 точки. Сега ситуацията е по-добро – 36 точки след 26 тура, само че картината с пролетния дял предишния сезон се повтаря като под индиго.

До 22 април 2022-ра кърджалийци имаха в актива си 2 победи, 2 равенства и цели 6 загуби през пролетния дял – 8 точки. Сега обстановката е съвсем същата – 3 триумфа, 4 провали и 1 реми – 10 точки, а през днешния ден на 22 април следва посещение на Хебър. Преодолим противник, чиито треньор Любослав Пенев обаче един път към този момент победи Александър Тунчев през сезона с ЦСКА 1948– 1:0 в Кърджали.

В Арда изчакват да завърши постоянният дял, с цел да стартират договаряния с играчите, чиито контракти изтичат. С някои от тях диалозите към този момент са стартирали. Такъв е Алекс Петков. Централният бранител обаче е бил безапелационен, че ще си тръгне, защото желае да продължи кариерата си в чужбина и към този момент има вид от Турция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР