"Хебър" - "Нефтохимик" и "Добруджа" - "Монтана" са полуфиналите в

...
"Хебър" - "Нефтохимик" и "Добруджа" - "Монтана" са полуфиналите в
Коментари Харесай

Ясни са полуфиналите за Купата на България по волейбол за мъже

"Хебър " - "Нефтохимик " и "Добруджа " - "Монтана " са полуфиналите в Купа България по волейбол за мъже. Това отреди тегленият чоп за финалната фаза от конкуренцията.

Пазарджик ще бъде хазаин на финалите за Купа България на 18 и 19 март 2021 година За първи път борбите за трофея и в Купа България за мъже, и в Купа България за дами ще бъдат на едно и също място в един и същи ден. Полуфиналните срещи при мъжете ще са на 18 март. Финалните срещи при мъжете и при дамите ще са на 19 март в спортна зала "Васил Левски " в Пазарджик.

"Благодарим на община Пазарджик и "Хебър ", че съумяха да отговорят на условията на Национална волейболна лига и ще бъдат домакини на финалите. Особено в тези времена, това е огромна глътка въздух - и за лигата, и за волейбола като цяло. Другата вест също е значима. Финалът за Купа България за дами също ще се организира в Пазарджик преди мъжкия край. Това ще даде опция и на женския край да бъде отразен уместно, а събитието да се трансформира в празник на българския волейбол ", съобщи ръководителят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

"Последните години Пазарджик се трансформира в доста състезателен град, с помощта на сериозните старания на общината и кмета Тодор Попов. Финалният шампионат за Купа България по волейбол е стъпка, с която имам вяра, че ще покажем по какъв начин финалите може да се създадат като същински театър. Организационно ще се оправим със задачата, с цел да създадем събитието още по-привликателно. Надявам се да покажем, че Пазарджик е волейболен град и заслужава да приема най-престижни спортни съревнования. Неслучайно Пазарджик бе определен за "Европейски град на спорта " за 2020 година, като мандатът ни свършва това лято. Финалният шампионат за Купа България по волейбол ще е измежду хубавите заключителни събития за града. Хората в Пазарджик го заслужават, тимът го заслужава ", съобщи ръководителят на ВК "Хебър " Александър Иванов.

Той разяснява и изтегления чоп, противопоставил "Хебър " и "Нефтохимик " един против различен в полуфиналната фаза на 18 март.

"Очакванията са да сме крайни спечелили в шампионата, уповавам се да реализираме задачата си. Ще има три финала - край преди финала и други два финала на 19 март. Често сме си говорили, че в България постоянно има домакинско преимущество. Единственото изключение може би е залата на "Хебър ", тъй като е задоволително необятна и на всички им е удобно да играят. Разбира се, за нас ще е преимущество да играем у дома и се надявам най-после да се поздравим с триумф ", добави Александър Иванов.

"Жребий като чоп. Който желае да завоюва трофея, би трябвало да победи в два мача - полуфинал и край. Нашите цели сме ги оповестили още в самото начало, задачата ни е единствено една. И четирите тима са любимци за продобиване на Купата на България преди започването на шампионата. Надявам се да стане празник на волейбола и четирите тима да покажат най-хубавото, на което са способни ", съобщи президентът на "Нефтохимик " Огнян Томов.

В другия полуфинал на 18 март се срещат "Добруджа " и "Монтана ".

"Срещаме се два равностойни тима. И двата имат своите шансове. Надявам се по-подготвеният да завоюва. В Пазарджик имат прелестни условия. Вярвам, че ще се получи театър. И дано по-добрият продължи към финала. Конкретна цел не сме си поставяли, концентрираме се мач за мач и с всяка минала среща да играем все по-добре. Към момента се получава. И по тази причина се надявам да стигнем и до финала. Ние сме измежду тимовете, които непрекъснато участват във финалната фаза на шампионата, тъй че не мисля, че ще е изненада и да спечелим шампионата ", съобщи изпълнителният шеф на "Монтана " Ивайло Бодурски.

"Добър чоп за нас. Смятаме, че "Монтана " е един от преодолимите съперници, макар че направихме много оспорвани срещи по време на постоянния сезон в Суперлигата. Турнирът за Купа България постоянно е бил приоритет за нас, тъй че се надявам да се класираме на край ", съобщи техническият шеф на "Добруджа " Пламен Великов.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР