Хебър и направиха 0:0 на стадион Георги Бенковски“ в среща

...
Хебър и направиха 0:0 на стадион Георги Бенковски“ в среща
Коментари Харесай

Хебър и ЦСКА-София направиха 0:0 в Пазарджик

Хебър и направиха 0:0 на стадион „ Георги Бенковски “ в среща от първия кръг. Дебют за алените направиха новите играчи. За домакините това беше първи дуел на осветяване в елита. За тях като титуляр стартира 18-годишният Николас Пенев, наследник на треньора Любослав Пенев.

Още в 5-ата минута гостите стигнаха до положително състояние пред вратата на домакините. Жираир Шагоян откри Тобиас Хайнц и норвежецът шутира от границата на наказателното поле, само че в навън. После Асен Дончев центрира към Марк-Антонио Папазов, който стреля с глава, само че Петър Дебърлиев мазета. В края на първата част Хебър насочи два удара към вратата на софиянци, само че топката излезе в навън.

Десет минути след почивката 19-годишният Папазов беше изведен в наказателното поле, само че не уцели вратата. В идната офанзива Фаетон, който влезе на почивката, не съумя да преодолее Дебърлиев.

В 74-ата минута домакините претендираха за дузпа, откакто Георги Николов беше повален в наказателното поле, само че съдията Станимир Тренчев не отсъди такава и даже сподели жълт картон на нападателя. В идната офанзива ЦСКА-София беше покрай попадение, само че Дебърлиев уволи удара на Фаетон.

Във втория кръг ЦСКА-София приема новака Крумовград на 21 юли. Хебър пък гостува на Черно море във Варна два дни по-късно.

„ Хебър игра ловко и им благопожелавам точката. Липсваха ни няколко играчи през днешния ден, имахме осъдени. Асприля още не е картотекиран, само че това е единствено първи кръг. Бисмарк е контузен. Никога не съм се оплаквал, няма да го направя и в този момент. Това е едвам първи кръг и има още доста да се играе. Предстои ни Европа и би трябвало да ротираме доста играчи, както предходната година. С всяка последваща подготовка футболистите ще бъдат все по-готови “, разяснява треньорът на алените Саша Илич.

„ Доволен съм от момчетата. Играхме доста съществено и дисциплинирано през целия мач. Аз съм удовлетворен от метода, по който изиграхме дуела. Спазиха напътствията и по този начин би трябвало да бъде във всеки мач. Това е началото. Не знам какъв брой българи и чужденци ще играят. До момента демонстрираме, че с доста българи в тима са оправяме доста добре. Ако има чужденци, които могат да оказват помощ и са по-добри от нашите момчета, ще бъдем деликатни по отношение на вид прехвърляния. Като виждам нашите тимове, има доста малко българи в съставите – по двама-трима, а желаеме мощен народен тим “, съобщи Любо Пенев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР