Хебър и Ботев Враца завършиха 1:1 в среща от 11-ия

...
Хебър и Ботев Враца завършиха 1:1 в среща от 11-ия
Коментари Харесай

Хебър и Ботев Враца завършиха 1:1

Хебър и Ботев Враца приключиха 1:1 в среща от 11-ия кръг на футболната Първа лига.

Така възпитаниците на Любослав Пенев записаха пети следващ мач без победа в елита, само че най-малко прекъснаха серия от четири поредни загуби.

Христо Янев пък към момента няма проваляне като ментор на врачани, откакто в дебюта му на кормилото на тима предишния петък Ботев победи Берое с 1:0.

Домакините от Пазарджик имаха леко игрово преимущество, което материализираха малко преди почивката. В 44-ата минута при контраофанзива Момчил Цветанов не съумя да почисти добре една топка пред наказателното поле и Ангел Бастунов се възползва, с цел да изведе Олексий Збун в чиста позиция в дясно, след което украинецът преодоля Федерико Бариос с удар от десетина метра с първия си гол за сезона и дебютен за него с екипа на пазарджиклии.

Хебър продължи да има териториално преимущество и след почивката, само че гостите съумяха да изравнят в средата на втората част с първия си прецизен удар. Мартин Смоленски пусна пас в дясно в пеналта, стражът Петър Дебърлиев се размина с топката в опита си да избие пред краката на резервата Бубакар Траоре, който овладя и от близко вкара в опразнената врата.

В 80-ата минута непокритият в наказателното поле Стефан Велев пропусна отличен късмет да даде задатък на Ботев. Той получи пас от дясно от Браян Переа към точката на дузпата, само че стреля над задачата.

В 87-ата минута пък Хебър имаше добра опция да стигне до втори гол, само че Федерико Бариос сподели инстикт и отрази удар на Бастунов от десетина метра.

В края врачани пропиляха две обещаващи положения да измъкнат успеха. В последната минута Переа беше изведен в чиста позиция в дясно в наказателното поле от Мартин Смоленски, само че Дебърлиев съумя да блокира опита на нападателя да копне топката над него. Малко по-късно и Траоре имаше късмет в пеналта след пас на Переа, само че реши да подава от добра позиция, вместо до стреля към вратата и това се оказа неверно решение.



Хебър е десети в класирането с 12 точки, а Ботев е 11-и с 10 точки след първото си тъждество за сезона.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР