Хебър достигна до финала за Money+ Купа България. Волейболистите на

...
Хебър достигна до финала за Money+ Купа България. Волейболистите на
Коментари Харесай

Хебър не остави шансове на Нефтохимик и ще защитава титлата си в Money+ Купа България

Хебър доближи до финала за Money+ Купа България. Волейболистите на Камило Плачи съкрушиха Нефтохимик с 3:0 (25:21, 25:14, 25:21) в мач, който се игра в зала „ Васил Левски “ в Пазарджик. Домакините бяха безапелационни в повтаряне на финала от предходната година и затвърдиха превъзходството си в българския волейбол.

Последното затруднение за Хебър по пътя към продобиване на трофея ще е съставът на Дея спорт. В първия полуфинал бургазлии отстраниха Берое 2016 Стара Загора с 3:1 гейма. Големият край е на 22 януари от 19:00 часа.

Така двата отбора ще се срещнат за първи път във заключителен спор за Купата. Хебър пък ще преследва спечелването на своя четвърти приз от шампионата, който при триумф ще стане факт пред лична аудитория.

Сблъсъкът сред Хебър и Нефтохимик бе предстоящ с голям интерес. Хебър излезе в цялостна бойна подготвеност и целенасочен към по пътя към финала. От другата страна на мрежата излезе упорит съперник, подготвен да де бори до дъно и да се потвърди на непознат терен.

Очакванията за оспорваност не не състояха. Хебър бе повече от безапелационен. Якопо Масари даде преднина на тима си при 23:18 в първия гейм, след което Джулио Саби и Тодор Алексиев приключиха офанзиви за крайното 25:21.

В идващите два гейма Хебър завоюва след едвам 14 и 21 точки за Нефтохимик и по този начин отборът от Пазарджик ще играе за четвърти трофей в историята си.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР