Хеба Атеф стана първата в историята египетска стюардеса със синдром

...
Хеба Атеф стана първата в историята египетска стюардеса със синдром
Коментари Харесай

Египтянка стана първата стюардеса със синдром на Даун

Хеба Атеф стана първата в историята египетска стюардеса със синдром на Даун, която предприе специфичен полет от Кайро до Хартум, озаглавен „ Пътешествието на човечеството.

Атеф, която е студентка в Арабския университет в Египет (AOU), придружи група пасажери със специфични потребности дружно със фамилиите им по време на пътуването.

В съдействие с авиационната компания Badr и образователния център Smart Mind в Хартум, забележителното „ Пътешествие на човечеството” се организира под спонсорството на Международния комитет на Организация на обединените нации и беше пригодено за хора със специфични потребности.

Униформата на стюардесата е била персонализирана особено за Атеф, съгласно майка й, като Атеф твърди, че опитът не я е плашил, съобщи Hon News outlet.



Предишно изявление с Atef по OnE Channel разкри, че тя е преодоляла редица провокации, изключително през 2011 година, когато е диагностицирана с рак на кръвта. Въпреки това, Атеф се бори самоуверено с заболяването, спечелвайки борбата си с рака след пет изтощителни години.

Атеф била упорита в завършването на образованието си макар заболяването си и обстоятелството, че била единствената студентка със синдром на Даун в часовете си.

Атеф започва и кариера като ефирен водещ в университета. Тя се показа на конференцията в Бокра Ахла, ориентирана към хората със специфични потребности и беше отличена от Ротари Порт Саид.

Забележително е, че тя бе поканена от културния комитет на Организация на обединените нации, дружно с посолството на Белгия в Кайро, с цел да покаже своята картина на гала във връзка разнообразни произведения на модерни художници. Атеф беше отличена на това събитие, като 17 нейни лица от страни по света подписаха нейната картина.

Атеф се срещна и с президента на Египет Абдел Фатах ал Сиси дружно с министъра на културата на Египет Инас Абдел Дейем на откриването на Международния панаир на книгата в Кайро през 2019 година, където тя взе участие в няколко действия, ориентирани към изкуството.

Атеф е известна с мотивационния си откъс, който гласи: „ Учим хората на обич и предпочитание да бъдат живи - тук сме, с цел да слагаме усмивки на лицата на хората и да им даваме вяра. “

През юни комисията по правата на хората с увреждания в Египет „ UN-ARTS “ избра египетския плувец Мохамед ал Хусейни, който е роден със синдром на Даун, за формален представител на комитета в Египет, както и в чужбина.

През октомври 2018 година Ибрахим ал-Холи, различен египтянин, роден със синдром на Даун, беше назначен за помощник в преподаването в Канадския университет в отдела за всеобщи връзки, радио и телевизия в Египет.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР