Health Canada разреши да бъде позволено на гейовете мъже в

...
Health Canada разреши да бъде позволено на гейовете мъже в
Коментари Харесай

Health Canada на мъжете хомосексуалисти да даряват кръв

Health Canada позволи да бъде разрешено на гейовете мъже в Канада да подаряват кръв, ход, който министър председателят Джъстин Трюдо дефинира като „ добра вест за всички канадци “, само че е лишило прекалено много време.

Трюдо сподели, че възбраната е трябвало да завърши преди 10 до 15 години, само че проучвания, доказващи, че това няма да повлияе на сигурността на кръводаряването, не са правени от предходни държавни управления.

Трюдо сподели, че държавното управление му е похарчило 5 милиона канадски $ (3,9 милиона щатски долара) за проучване на аспектите на сигурността при смяна на разпоредбите за кръводаряване.

Health Canada утвърди настояването на Canadian Blood Services за преустановяване на политиката, която лимитира мъжете хомосексуалисти да подаряват кръв в продължение на три месеца след секс.

Canadian Blood Services помоли Health Canada да й разреши да анулира рестриктивните мерки, основаващи се на пола или сексуалността.

Започвайки не по-късно от 30 септември, евентуалните кръводарители ще бъдат питани дали са имали нови или голям брой полови сътрудници през последните месеци, без значение от техния пол или полова ориентировка. Тези, които споделят „ да “, ще бъдат запитани дали са правили „ високорисков секс “. Ако отговорът е позитивен, ще би трябвало да изчакат три месеца преди да дарят кръв.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР