HBO е близо до сделка за продуцирането на телевизионен сериал

...
HBO е близо до сделка за продуцирането на телевизионен сериал
Коментари Харесай

„Хари Потър“ се превръща в сериал? HBO е близо до сделка

HBO е покрай договорка за продуцирането на ефирен сериал по книгите за „ Хари Потър “, заяви източник на Bloomberg. По негова информация поредицата е планувана както за тв, по този начин и за стрийминг разпространяване. Дж. К. Роулинг евентуално също ще има креативно присъединяване в плана, въпреки че няма да е главен основател.

Всеки сезон ще се базира на една от седемте книги за Хари Потър, което е несъмнено заричане за най-малко толкоз години дълготрайност на бъдещия сериал. Сделката обаче към момента не е оповестена публично. Говорител на Warner Bros. Discovery, компанията майка на HBO, отхвърли да разяснява информацията.

Поредицата за детето вълшебник може да се трансформира в крайъгълен камък на новата стрийминг тактика на HBO, която се чака да бъде оповестена през идните дни. А основно за почитателите е на сагата, че продукцията ще стъпва на самите книги, а не на спиноф поредицата „ Фантастични животни “.

Сериалът ще даде опция на сценаристите да навлязат по-дълбоко в света на литературните творби, някои от които с по над 500 страници. По-рано Warner Bros. съумя да трансформира всяка от седемте книги в хитов филм, като последната раздели в две елементи. Сега желанието очевидно е да се извлече още повече от една от най-продаваните поредици книги на всички времена.

Макар че Роулинг благослови акомодацията на театрална пиеса и атракция в тематичен парк, тя към момента не се е подписала под концепцията за основаване на нови филми или телевизионно шоу.

Интересно е какво ще бъде нейното въздействие в една такава тв продукция. От една страна то би подсигурило достоверност при разгръщането на историята и героите. От друга обаче би трябвало да се има поради резултатът от от време на време полемичните ѝ възгледи, предизвикващи днешната изведена на фундамент политкоректност. Роулинг съумя да се трансформира в persona non grata преди няколко години, когато си навлече гнева на деятелите за транссексуални права – а те пък могат да бъдат рисково войнство по пътя към заклеймяването на дадени артикули.

Ако сериалът за Хари Потър фактически се появи на бял свят, той ще бъде положително попълнение към сбирката на Warner Bros. от фентъзи и фантастика, в която са още „ Властелинът на пръстените “ и цялата плеяда от филми за супергерои.

Книгите за „ момчето, което оцеля “ описват историята на млад вълшебник, чиито родители са убити, когато той е бебе. Отгледан от немагическите си вуйна и чичо, Хари схваща за невероятната си мощ, когато е поканен да учи в Хогуортс, водещото учебно заведение за магьосници в света.

Марката „ Потър “ дава началото на редица сполучливи артикули. Работейки с основаната в Солт Лейк Сити компания Avalanche Software, през февруари Warner Bros. разгласява дълго чаканата ролева игра Hogwarts Legacy, основана на света на Хари Потър.

Поредицата докара и до основаването на театрална режисура „ Хари Потър и прокълнатото дете “.

Най-голямо въздействие обаче оказват самите книги и филмите по тях. По данни на американското издателство Scholastic Corp. за 25 години поредицата е продадена в 600 милиона екземпляра на 85 езика, трансформирайки се в бестселър за всички времена.

Според Box Office Mojo осемте кино лентата по поредицата са генерирали продажби на билети за повече от 7,7 милиарда $ в международен мащаб.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР