Хазартният бос Васил Божков, който се укрива в Дубай, е

...
Хазартният бос Васил Божков, който се укрива в Дубай, е
Коментари Харесай

Не видях, не чух: Милионите на Божков минали незабелязани за ДАНС и банкери

Хазартният необут Васил Божков, който се укрива в Дубай, е изтеглил от банковата си сметка над 10 млн. лева кеш, без някой в ДАНС да разбере за това. Именно с тези пари предприемачът загатва, че си " купувал " успокоение, давайки ги на ръководещите.

Това се случва на фона на непрекъснатите промени в Закона за ограниченията против прането на пари, които подлудиха бизнеса с неуместна бумащина предходната година. Също предходната година Европейската комисия написа в собствен отчет, че българските служби покриват политици за пране на пари, само че българското държавно управление прати опровергаване и Брюксел поправя отчета си.

Преди седмица Божков пусна във фейсбук банковите извлечения от сметката си в УниКредит. От тях излиза наяве, че през 2018 година и 2019 година е изтеглил общо 11.8 млн. лева

" Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна проверка. Тя ще откри, че след заплащане на всички налози съм теглил големи суми в брой от персоналната си сметка. Всичките ми останали разноски са плащани по банков път. Тези пари не са налични в брой. Къде са? ", написа той.

Никой не ни е споделил
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР