Хазартният бос Васил Божков, който от днес е под домашен

...
Хазартният бос Васил Божков, който от днес е под домашен
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Божков маха електронната гривна след 2 месеца?

Хазартният необут Васил Божков, който от през днешния ден е под домакински арест, е допустимо след два месеца да бъде на независимост.  В правосъдната процедура постоянно бранителите на подсъдимите след 60 дни внасят искане за налагане на по-лека мярка. Това изясни пред Lupa.bg някогашният вътрешен министър и сегашен юрист Емануил Йорданов.



По закон, когато обвиняването не е тежко, подсъдимият може да бъде под домакински арест, не повече от 2 месеца. Ако обвиняването е за закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост повече от 5 години, мярката може да се ползва за не повече от 8 месеца. Максималният период е година и половина, когато обвиняването е за закононарушение, наказуемо с отнемане от независимост 15 или повече години. 

 „ Домашният арест може да се апелира, преди да изтече втория месец, в случай че подсъдимият е болен или са събрани доказателства, които понижават виновността му или го оневиняват ”, разясни адв. Емануил Йорданов.

 „ Казусът с Васил Божков не е регламентиран в закона. Не е ясно какво се прави след предаване на обвиняем, който се е открил в друга страна. Според мен ограниченията за неотклонение не би трябвало да важат ”, счита правозащитникът.

Вероятно прокуратурата ще стане по-милостива към хазартния необут, откакто през днешния ден тя не дефинира мярка задържане под стража по престъпното дело на олигарха.

 „ Криминално дело ” против хазартния необут е за разстрела на Йордан Динев в центъра на София през 2012 година на Манол Велев през 2007 година Божков е бил разследван и за атентата против Алексей Петров- през 2002 година до басейна „ Спартак “. Делото бе спряно в края на юли месец т.г., само че след завръщането на Черепа бе възобновено.

Вчера Софийската градска прокуратура оттеглr настояването си за задържане на Васил Божков по делото за проведена незаконна група за престъпни закононарушения. Оттеглянето е поради мярката за неотклонение „ домакински арест ” с електронна гривна, която беше наложена по-рано през днешния ден от Софийския апелативен съд. Тя е по така наречен хазартно дело, по което предприемачът е упрекнат за неплатени такси от хазартни игри в размер на над 500 млн. лв..

Васил Божков е с наложена 1 млн. и половина гаранция по делото за културните полезности. В понеделник прокуратурата е повдигнала обвиняване на хазартния необут за антиките м, които към този момент трета година се намират в НИМ. Според прокуратурата те са добити по противозаконен път.

 „ Част от обвиняванията на Божков са недъгави. Те бяха повдигнати по времето на Гешев. Възможно е през днешния ден някои от тях да отпаднат ”, позволява Емануил Йорданов.

Сградата, в която Васил Божков ще бъде, откакто се прибере от съда, се намира на ул. " Московска " 43 в София. Там се обитава компанията му " НОВЕ Холдинг ".

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР