Хазартният бос Васил Божков, който е и обвиняем по куп

...
Хазартният бос Васил Божков, който е и обвиняем по куп
Коментари Харесай

Черепа остана без частния си самолет за 90 млн. лв.

Хазартният необут Васил Божков, който е и обвинен по куп данъчни и престъпни каузи, загуби публично един от знаците на свръхбогатството си – първокласния частен аероплан „ Бомбардиер Глобал 5000 GFVD “. Той бе разгласен за обществена обмен посредством търг с наддаване от столичен частен правосъден реализатор.

 

Обявата за продажбата на летателната машина бе оповестена на 10 януари, сряда, на уеб страницата на Камарата на частните правосъдни реализатори, като от известието оказва се, че неповторимият аероплан се продава за „ скромната “ сума от 28 739 600 лева без Данък добавена стойност

През 2020 година, малко преди Божков да стане цел на данъчните управляващи и прокуратурата, велинградският милиардер брои 45 млн. $, с цел да се снабди със свръхлуксозната „ железна птица “. Мастният аероплан на Черепа бе регистриран в страната ни на 11 юни 2020 година, само че той не съумя да му се порадва доста време.

 

След няколко полета до Франция, Италия, Гърция, Русия и Дубай в края на същата година, проектираният особено по усета на Черепа аероплан бе „ партерен “ от управляващите, до момента в който предприемачът се укриваше в Емирството с общо 18 повдигнати обвинявания, измежду които обезпечение на убийства и опит за обезчестяване на тогавашната шефка на Държавната комисия по хазарта Мария Филипова.

 

Миналото лято Васил Божков изненадващо бе експулсиран в България от управляващите в Дубай и се озова за няколко дни в арестантската килия, преди да бъде подложен под домакински арест, който изтърпява в баровския офис на „ НОВЕ холдинг “ на ул. „ Московска “ досами кметството. Неотдавна пък стана известно, че прокуратурата е прекратила следствието по свидетелствуване на Божков, по което напролет на 2022 година бяха арестувани някогашният министър председател Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ – Севдалина Арнаудова.

 

Докато Черепа чака правосъдния развой против него да започва, благосъстоянието му се топи стремително. Още предходната пролет Божков се раздели със постройката на някогашната Телефонна палата на ул. Гурко в центъра на София, която мина в ръцете на хазартна компания против 22 млн. лева Парите обаче не влязоха в джоба на Черепа, а отидоха у ликвидатора на дъщерното сдружение на „ Ню Геймс “, оповестено в неплатежоспособност. Сега и милионите от идната продажба на частния му аероплан ще отидат при кредитори.

 

Оказва се, че върху оповестения за продажба аероплан „ Бомбардиер Глобал 5000 GFVD “ има вписани цели три залога и пет запора на разнообразни учредения, което е и една от аргументите летателният уред да се продава три пъти по-евтино. Бъдещият притежател на неповторимия аероплан ще би трябвало да направи и солидни спомагателни разноски – общо 970 000 евро, за „ прегледи, още един монтаж на мотора, инженеринг от страна а притежателя на документа и за сформиране на констативни протоколи по цялата тази процедура, която ще отнеме 3 месеца след покупката “, се споделя в обявлението за продажбата. Оглед на самолета може да бъде изработен от 12 януари до 12 февруари т.г., а началният час на търга е плануван за 13 февруари от 9 ч. в Софийския областен съд.

 

Неотдавна стана ясно, че Васил Божков е обзет и от съществени здравословни проблеми. Олигархът се бори с инвазивен рак, с който е бил диагностициран, до момента в който се криел в Дубай.

Източник: Уикенд, crimesbg.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР