Хазартният бос Васил Божков е предоставил видеозаписи от срещите си

...
Хазартният бос Васил Божков е предоставил видеозаписи от срещите си
Коментари Харесай

Божков дал на Кьошеви тайни видеозаписи срещу Бойко Борисов

Хазартният необут Васил Божков е дал видеозаписи от срещите си с Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова на представители на европейската прокуратура, научи Lupa.bg от собствен източник от Министерство на вътрешните работи. Укриващият се в Дубай предприемач е бил разпитван посредством конферентна връзка от прокурори от структурата на Лаура Кьовеши по подаден от него сигнал за изнудване.

Бившият министър председател Бойко Борисов беше задържан нощес от цивилни служители на реда, арестувани бяха и някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Тримата са арестувани за период от 24 часа, а през днешния ден сутринта Софийската градска прокуратура бе известена публично за дейностите на Министерство на вътрешните работи. Срещу Борисов може да бъдат повдигнати обвинявания по член 213а от Наказателен кодекс - за изнудване, оповестиха от прократурата.



Засега остава мистерия за какво Васил Божков е разпитван от европейски прокурор от структурата на Лаура Кьовеши, в случай, че неговия проблем не касае машинация с европейски средства и надлежно не е от компетенцията на Кьовеши.

През януари 2019 година Васил Божков разгласи от Дубай, където се откри, с цел да избегне задържането си по 18 обвинявания, че е платил 67 млн. лева подкупи на Бойко Борисов и Владислав Горанов, с цел да развива хазартната си активност с облекчени данъчни ставки. Тогава Борисов и Горанов отхвърлиха изрично обвиняванията.

Според полицейски източник на Lupa.bg, Васил Божков е дал на европейската прокуратура видеозаписи от свои срещи с Горанов и със Севдалина Арнаудова. Видеоматериалите не могат да бъдат признати като доказателства в съда, само че са послужили като съображение и Лаура Кьовеши да даде „ зелена светлина “ за задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, Лаура Кьовеши дойде в България ден преди ареста на някогашния министър председател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР