Хайнекен“ най-накрая ще продаде руския си оператор след натрупана загуба

...
Хайнекен“ най-накрая ще продаде руския си оператор след натрупана загуба
Коментари Харесай

„Хайнекен“ продава бизнеса си в Русия за 1 евро

„ Хайнекен “ най-сетне ще продаде съветския си оператор след насъбрана загуба от 300 млн. евро като от самото начало трупаше рецензии какъв брой време е лишило на холандската пивоварна да напусне страната, воюваща с Украйна.

„ Хайнекен “ ще продаде бизнеса си в Русия, където има 7 пивоварни и 1 800 служащи на съветския производител “Арнест груп ” (Arnest Group) за 1 евро. Сделката ще докара до предстояща загуба от 300 милиона евро “, заяви компанията в петък, представена от „ Файненшъл таймс “.

Въпреки че доста европейски компании оповестиха проекти да продадат или затворят съветските си интервенции след нашествието, някои се забавиха да се отдръпват, като се позоваха на мащаба на интервенциите или нуждата от отбрана на личния състав, който към момента е в страната, напомня mediapool.

Пивоварната към този момент изтегли марки, в това число Heineken, Miller и Guinness, от съветските лавици, макар че Amstel остана в продажба частично, с цел да поддържа локалния бизнес, а нови артикули бяха пуснати от локалното поделение.

„ Въпреки че лиши доста повече време, в сравнение с се надявахме, тази договорка обезпечава прехраната на нашите чиновници и ни разрешава да напуснем страната по виновен метод “, сподели основният изпълнителен шеф Долф ван ден Бринк в петък.

Професорът от Йейл Джеф Соненфелд, който сътвори световен лист на задгранични компании, които търгуват в Русия, упрекна някои западни групи, които не са напуснали страната, че нарушават обещанията си.

В отговор на рецензиите му тази година Heineken съобщи, че е работил интензивно, с цел да трансферира бизнеса си на покупател при сложни условия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР