Хайнан, китайският тропически остров, който се опитва да се превърне

...
Хайнан, китайският тропически остров, който се опитва да се превърне
Коментари Харесай

Китайски остров обмисля да позволи на чужденците да ползват Facebook

Хайнан, китайският тропически остров, който се пробва да се трансформира в международна туристическа атракция, обмисля да разреши на задграничните туристи достъп до блокирани сега интернет страници като YouTube, написа Bloomberg.

Използването на услуги като Фейсбук и Twitter ще стане позволено в региона на два от най-големите града - Саня и Хайкоу, излиза наяве от проекта на локалното държавно управление. То ще бъде допустимо в регионите, в които се събират доста туристи, се споделя в документа, само че без да се показват повече детайлности.

Не излиза наяве дали и предлагането е получило поддръжката на националното държавно управление.

Китай блокира редица задгранични страници и обществени мрежи посредством комплицирана мрежа, известна като " Великата огнена стена " ( " the Great Firewall " ), която лимитира достъпа до услуги като Instagram и Snapchat, както и до задгранични медии като New York Times и Wall Street Journal. Повечето от услугите на Гугъл също са неразрешени.

Островът неотдавна разрешава и безвизово пътешестване за жителите на 59 страни, измежду които и България. Почивката обаче би трябвало да бъде резервирана през китайска туристическа организация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР