Хайме Рохо, фотограф със страст към дивата природа, опазването на

...
Хайме Рохо, фотограф със страст към дивата природа, опазването на
Коментари Харесай

Световнопризнат фотограф журира конкурс за най-добра снимка

Хайме Рохо, фотограф със пристрастеност към дивата природа, опазването на околната среда и вълнуващите истории, и притежател на редица награди, измежду които и Wildlife Photographer of the Year, e в журито на конкурс за най-хубава фотография.

Това оповестяват от National Geographic.

Кандидатстването е отворено от началото на юли и ще продължи до 31 август. Всеки, който обича да споделя истории през обектива си, може да се включи, като изпрати своя фотография в следните категории - животни, хора, пейзажи и от високо. Приема се единствено по един кадър на участник в категория.

В интервала от 1 до 15 септември всички получени фотоси ще бъдат показани на уеб страницата на състезанието, където ще има гласоподаване за премията на публиката. Ще бъде излъчен по един победител и един подгласник във всяка категория. Един от четиримата призьори ще бъде определен за повсеместен победител на състезанието. Той ще завоюва странствуване до Португалия, а фотографията му ще бъде оповестена в октомврийския брой на National Geographic.

В журито е и единственият български фотограф с „ Пулицър “ Стоян Ненов, който е фоторепортер на „ Ройтерс “ за България, както и Димитър Караниколов - притежател на IPA (International Photography Awards), и Вера Гоцева-Ломовера, която води новаторски курсове и образования по снимка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР