Хайденхайм се класира за първи път в историята си в

...
Хайденхайм се класира за първи път в историята си в
Коментари Харесай

Хайденхайм влезе за пръв път в елита на Германия, Хамбургер отива на бараж

Хайденхайм се класира за първи път в историята си в немската футболна Бундеслига, откакто завоюва по извънредно трагичен метод с 3:2 на терена на Ян Регенсбург в последния кръг на Втора Бундеслига.

Така Хайденхайм приключи преди всичко при тъждество в точките с втория Дармщадт, който също ще взе участие в елита през есента. С точка по-малко финишира Хамбургер ШФ, който ще играе плейоф за влизане в Бундеслигата против Щутгарт.

Първото полувреме в баварския град Регенсбург приключи без голове, само че драмата надвиши всички упования през втората част. Домакините нанизаха две бързи попадения посредством Принс-Осей Овусу, само че Бенедикт Залер си вкара автогол единствено минута след втория. Хайденхайм натисна и Ян-Никлас Бесте изравни от дузпа в третата минута на добавеното време, а Тим Клайндийнст вкара победния гол след още шест минути игра. Той получи топката при центриране на Бесте и преодоля вратаря на Регенсбург от дребен ъгъл за крайното 3:2.

До гола на Клайндийнст, Хайденхайм бе на позицията за плейоф, защото тимът изоставаше с точка от Хамбургер ШФ, който завоюва с 1:0 в Зандхаузен. Първи по това време към момента беше Дармщадт, който през днешния ден бе във ваканционно въодушевление и отстъпи с 0:4 против Гройтер Фюрт.

Регенсбург изпадна от втора дивизия дружно със Зандхаузен, а тяхното място ще заемат Елферсберг и Оснабрюк. Третият в трета дивизия Вехен пък ще опита да размени Арминия Билефелд във второто равнище с пряк плейоф.

От трета дивизия изпаднаха Мепен, Олденбург, Цвикау и Байройт. На тяхно място влизат районните първенци Любек, Пройсен Мюнстер, Улм и Енерги Котбус.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР