Хайде, тръгваме за Кирково – за евтина нафта и за

...
Хайде, тръгваме за Кирково – за евтина нафта и за
Коментари Харесай

Хората тръгнаха към Родопите - за евтина нафта и нарязан тютюн

" Хайде, тръгваме за Кирково – за евтина нафта и за нарязан тютюн, след това в Кърджали – за кеф “, това споделил Юсеин от село край Комотини на другари си и двамата тръгнали към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Нимфея-Маказа “. Намират се на бензиностанция " Лукойл “ край пункта. Зареждат колата " до горе “ с дизелово гориво.

В бензиностанциите в региона на Комотини сега литър от най-масовия бензин се търгува за 2,08 евро, а дизелът се продава за 1,88 евро. Припомняме, че всеобщият дизел у нас към този момент е над 3 лв. за литър, бензинът към момента се " държи " под психическата преграда.

" Печелим и от горивото, и от нарязания тютюн. Купуваме си и други неща, които тук са по-евтини. С едно идване аз си икономисвам към 150-200 евро “, споделя Юсеин пред " 24 Родопи ".

Пътуващи за " гориво-тютюнев туризъм “ са десетки от Комотини и покрайнината, за което демонстрират постоянно образуващите се колони от коли на " Маказа “.

" Обикновено в петък и събота е най-натоварено, само че трафик към този момент има и в делнични дни. На сметка е да пазаруваш и да зареждаш в Кирково. В делнични дни, след работа доста хора идват единствено до бензиностанцията, която е на км от граничния пункт, вършат си вечерното извършване на покупки в магазина, пълнят колата с гориво и се връщат “, прецизира Юсеин.

Заради този трафик, притежателите на бензиностанции в Северна Гърция още веднъж желаеха страната да понижи акциза им, с цел да бъдат конкурентни на българските си сътрудници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР