Хайде на театър! Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГТеатърът ни се превърна

...
Хайде на театър! Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГТеатърът ни се превърна
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Защо в Народния театър се допускат партийни назначения?

Хайде на спектакъл! Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ
Театърът ни се трансформира в „ позорище ”, както му викат сърбите.

Повече от седмица бедният ни културен живот се тресе от скандал, който не може да се назова културен. Скандалът избухна в Народния спектакъл – вратата на стаята, в която се обитава пиарката на театъра, бе надраскана с надписи „ Движение за права и свободи ” и „ Вън! ”… На служба пиар в Народния се води Велислава Кръстева, кадър на Движение за права и свободи, доближена на Ахмед Доган, която бе и народен представител от Движението… Кръстева е там като персонално предопределение на новия шеф Васил Василев, който пък е кадър на Българска социалистическа партия и зам.-министър на културата в ръководството на Орешарски (за сведение – Кръстева е била културен зам.-министър по същото време, та тяхната любов не е случайна).

Оказа се, че по вратата е драскал режисьорът Александър Морфов. Меко казано, много необикновена постъпка за подобен прочут създател. Протестът му, както той изясни в обществените мрежи, е против партийната обязаност на Кръстева с Доган и обръчите на Движение за права и свободи.

Но в случай че искаше да стачкува обществено, за какво Морфов не го направи пред медиите? Всяка телевизия щеше да му даде думата…

Сега Кръстева се жалва, че e жертва на хулиган-насилник, който я унижава като жена. Морфов се колебае дали да напуща – за следващ път, театралното съсловие се вълнува, а случката е тематика за чесане на езиците.

И никой не пита: за какво в Народния спектакъл се позволяват партийни назначения? Това не е топло местенце за пиарки с благоприятни условия и нрав на кудкудякащи ярки… Нито пък за шефове с бесепарски пристрастия…

Разкарайте партийците от театъра, че да не  гледаме още „ позорища ”!

Михал Мишковед
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР