Хай-тек джаджите и услугите са неизменна част от всеки наш

...
Хай-тек джаджите и услугите са неизменна част от всеки наш
Коментари Харесай

Интернет за всички“ учи децата, че технологиите са много повече от забавление

Хай-тек джаджите и услугите са неизменима част от всеки наш ден и към този момент мъчно можем да си представим живота без тях. Докато по-възрастните към момента си спомнят времето на уличните телефони и видеокасетите, то младежите са като че ли " родени " със смарт телефон в ръка. Стои обаче въпросът дали младежите схващат изцяло новите технологии и дали са в положение да разпрострат цялостния им капацитет.

Това е значимо, тъй като цифровите умения са все по-ключови както за дейно учене, по този начин и за сполучлива реализация на трудовия пазар. Прилагането им е безусловно на една ръка разстояние - в ръцете си държим не играчки, а смарт телефони, чиято изчислителна мощност беше немислима дори в личен компютър единствено преди няколко години.

Така налице имаме в действителност напреднали технологии, само че и постоянно любопитните ни деца. Остава единствено да ги свържем по допустимо най-хубавия метод.

С тази задача за поредна година се заема A1. Традиционната акция " " продължава и през 2022 година със специфичното присъединяване на влогъра Слави Панайотов от The Clashers. В поредност от видеа, които са налични на уеб страницата internetforall.bg, любимецът на младежи и подрастващи коментира някои от най-популярните технологии.

Какви са акцентите през тази година ?

Тазгодишното издание на акцията " Интернет за всички " подчертава върху тематики като действието на интернет и мобилните мрежи от пето потомство. Специално създадените видеа засягат и перспективни технологии, които все по-усилено навлизат в нашето всекидневие като Cloud Gaming, IoT и цифровите портфейли.

Обучителните клипове обгръщат и тематиката за виртуалната сигурност, която демонстрира на младежите по какъв начин да се предпазят от интернет заканите.

Видеосъдържанието е особено квалифицирано от специалистите на А1 , в партньорство със Слави и екипа му, които съумяват да поднесат информацията по елементарен и наличен метод на младежите. Тази година софтуерните специалисти още веднъж избират да разяснят комплицираните тематики посредством видеа, защото този формат се възприема най-добре от подрастващите.
 Снимка 595228
Източник:

Какви са премиите за най-ученолюбивите ?

Инициативата " Интернет за всички " дава опция на младежите както да покачат своята техническа просветеност, по този начин и да печелят награди. Най-любознателните ще могат да вземат участие в конкуренцията за спечелването на iPhone 13 Pro, Xiaomi Mi Electric Scooter, таблети Samsung Galaxy Tab A8 и слушалки Apple Airpods Pro. Те могат да го създадат като попълнят къс тест, обвързван с тематиките от видеата.

Кампанията на А1 " Интернет за всички " е тясно обвързвана с задачата на телекома да усъвършенства метода на живот чрез цифровите технологии. С следващото издание на самодейността се цели да се увеличи софтуерната просветеност на младежите и те да научат цялостния набор от функционалности на високите технологии, които вършат живота ни по-лесен.

Като естествено продължение на работата с деца и младежи, А1 се обръща и към по-зрелите генерации и започва акцията " Интернет за всички 55+ ", която на собствен ред има за цел да помогне на възрастните хора, изключително в дребни обитаеми места, да се научат по какъв начин да употребяват технологиите. Така телекомът работи за превъзмогването на пропастта в цифровата просветеност сред поколенията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР