Хавиер Милей най-накрая ще трябва да пътува с президентския самолет

...
Хавиер Милей най-накрая ще трябва да пътува с президентския самолет
Коментари Харесай

Аржентина: Държавният глава Хавиер Милей ще лети само с президентския самолет

Хавиер Милей най-сетне ще би трябвало да пътува с президентския аероплан от съображения за " сигурност " , оповестиха от президентството.

Президентът на Аржентина Хавиер Милей, който беше заречен да пътува извънредно с търговски полети в полза на примерността и бюджетните икономии, най-сетне ще би трябвало да пътува с президентския аероплан от съображения за " сигурност ", посочи Агенция Франс Прес.

" Президентът към този момент не може да пътува с граждански полети и Министерството на сигурността изпрати на заинтригуваните страни конфиденциален отчет за аргументите за тази рекомендация ", съобщи във вторник представителят на президента Мануел Адорни, без да дава повече детайлности.

Хавиер Милей, президент от декември, разгласи, че една от първите му ограничения, наред с намаляването на половина на броя на министерствата, е да пътува единствено със самолети, с цел да пести обществени средства. Всъщност по време на Икономическия конгрес в Давос, по-късно в Израел, а неотдавна и в Тексас, където се срещна с Елон Мъск, президентът пътуваше с цивилен полети , с лимитирана делегация, като не пропусна да разгласява в профила си в X фотоси, на които е в самолета, поздравяван или приветстван от пасажерите.

На форума в Давос президентът беше разтръбил обстоятелството, че решението да пътува със аероплан е " икономисало към 392 000 $ " от " напъните на аржентинците ", което съгласно него е " честен дълг ".
 Аржентинският сенат отхвърли промените на Милей
Аржентинският сенат отхвърли промените на Милей

Непопулярните ограничения не срещат огромна поддръжка измежду популацията, макар продължаващата от много време рецесия в страната

" No hay plata " (няма пари) е лозунгът на " анархокапиталистическия " президент, който през последните три месеца ползва шокова терапия на бюджетни икономии в патологично задлъжнялата и инфлационна аржентинска стопанска система, започвайки с масирана обезценка (над 50 %) на песото. " Няма пари, само че би трябвало да се погрижим за президент а ", съобщи министърът на сигурността Патрисия Булрич, разяснявайки решението по канал LN+.

Очаква се ултралибералният президент да употребява добития през 2022 година Боинг 757 " Танго 01 ", който президентството в началото смяташе да трансферира на Военновъздушните сили.
 Милей решен да организира непопулярните промени в Аржентина
Милей решен да организира непопулярните промени в Аржентина

Той прикани да се одобри новият пакет от законопроекти, откакто по-ранна версия на неговата промяна беше отритнат

Съобщението идва, откакто Хавиер Милей анулира плануваното за тази седмица пътешестване до Дания, публично от съображения за сигурност, свързани със обстановката в Близкия изток, където трябваше да ръководи подписването на контракта за закупуване на 24 датски изтребителя F-16.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР