Хавиер Ибаниес получи честта да бъде избран за посланик на

...
Хавиер Ибаниес получи честта да бъде избран за посланик на
Коментари Харесай

Български национал стана посланик на световното по бокс в Полша

Хавиер Ибаниес получи достойнството да бъде определен за дипломат на международното състезание по бокс за младежи и девойки, което ще се организира от 10 до 24 април в Киелце, Полша. Кубинецът, който към този момент се състезава за България, бе посочен от интернационалната федерация АИБА за лице на шампионата. Той е международен първенец за младежи от София 2014, като в същата година завоюва и олимпийската купа при подрастващите. От АИБА прецизират, че сега Ибаниес е един от най-хубавите при 57-килограмовите при мъжете и сполучливата му кариера може да служи като превъзходен образец на младите спортисти в Полша.

"За мен е чест да бъда определен за дипломат на това международно състезание. Вярвам, че откакто завоювах купата за младежи, мога да сторя същото и при мъжете, само че към този момент представлявайки България. Горд съм, че съм част от българския народен тим, като неотдавна победих международния първенец от Узбекистан на "Странджа ". Надявам се, че ще получа късмет да вземам участие и на олимпийските игри в Токио ", показа той.

Материалът на АИБА в детайли разказва кариерата на Хавиер, която включва редица интернационалните оценки, извоювани както при младежите, по този начин и при мъжете.

"Изключително благополучен съм от извоювания златен орден преди 7 години, тъй като шампионатът тогава бе доста мощен, с тежки дуели. Освен че завоювах купата, тогава от АИБА ме избраха и за най-хубав боксьор. А това не бе по никакъв начин елементарно, поради че в категорията ми участваха близо 60 боксьора от целия свят. Но да чуя химна в моя чест, бе необикновено ", спомня си още Ибаниес. Той прикани младежите да дават постоянно най-хубавото, освен по време на мачовете, само че и в подготовката. "Трябва да са наясно, че постоянно би трябвало да дават максимума. И да слушат треньорите си, това също е доста значимо ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР