Хаваи е подготвя за ураган от най-високата 5 степен, а

...
Хаваи е подготвя за ураган от най-високата 5 степен, а
Коментари Харесай

Чудовищна буря приближава към Хаваи

Хаваи е приготвя за вихър от най-високата 5 степен, а мощните ветрове предвиждат, че бурята ще удави красивия американски щат още в сряда следобяд, написа „ Лайв Сайънс “ (Live Science).

Във вторник (21 август) ураганът на име Лейн увеличи заплахата си и към този момент е стихия от 5 степен – най-високата, основана на скоростта напразно и предстоящите вреди.

Тайфун, вихър, циклон – каква е разликата?

Издадени са предизвестия за вихър за Окръг Хавай на Големия остров, а в това време на островите Мауи и Оаху също са в подготвеност. Всички Хавайски острови са под заплаха от неочаквани наводнения.
 Ураганът Лейн Ураганът Лейн
Бурята сега се намира на югоизток от Хавайските острови и се чака да завие на северозапад и да премине през южната и югоизточната част на Големия остров довечера.

Опасните ветрове от бурята може да ударят Големия остров още в сряда следобяд

Но центърът на бурята, който носи най-силните ветрове със скорост от към 257 км/ч, се чака да се реалокира „ рисково близо “ до основните хавайски острови сред четвъртък и събота (24 август до 26 август), съгласно Националния Океанска и атмосферна администрация (NOAA).

Възможни са поройни превалявания, както и наводнения, торнадо и високи талази .

Губернаторът на Хавай предизвести: „ Не съм виждал такива трагични промени в прогнозите за една стихия, каквито видях при тази. Призовавам жителите и гостите на островите да вземат тази опасност на съществено и да се приготвят “.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР