Хасковската драма е показателна за изначалните и нелечими проблеми, в

...
Хасковската драма е показателна за изначалните и нелечими проблеми, в
Коментари Харесай

Радан Кънев: Хасковската драма е моделът на управление на ГЕРБ

Хасковската драма е показателна за изначалните и нелечими проблеми, в които моделът на ръководство на Борисов вкарва обществото. И да не ми разправят, че е нещо изключително или нетипично - един тип случай, написа в профила си във фейсбук някогашният водач на ДСБ Радан Кънев.

Случаят с Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Делян Добрев и " дядо Добри " (Добри Беливанов), както благо назоваха претендента си, е характерен, а не изолиран. Правило, а не изключение.

Местните избори`2015 бяха разцвет на партийния модел на ГЕРБ - Бойко подсигурява за кандидат-кметовете " си ", Горанов налива пари в " неговите " общини и реже непознатите, Томислав Дончев се грижи кметовете " му " да са " отличници " по " асимилиране " на европейски пари. Бъчварова не вижда какво прави локалното Министерство на вътрешните работи по време на локални избори. А то управлява процеса на пазаруване на гласове за претендента " му ", до момента в който преследва купувачите на съперника " му ". Цветан... Цветан сортира претендентите " му ". Или... претендентите " си ". Въпрос на позиция. И след изборите управлява процеса на партийни назначения в превзетите, с парите и силата на цялата страна, общини.

Резултатът: Хасково. Партийно назначена администрация от кумци, брат`чеди, снахи и прочие на локалните партийни велможи. Некомпетентни кметове, чието само достолепие са лоялността и послушанието. Обръчи от партийни компании, които взимат всички публични поръчки. Милиони по планове в партийни каси, а в общината - остарялата бедност, украсена с някой фонтан.

Проблемът е за всички жители на общината, а поради безобразните обири от републиканския бюджет - и за всеки жител на страната.

Да - не приказвам за ГЕРБ или за Борисов. Техните проблеми са си тяхна работа. Те явно добре се оправят със задачата да печелят избори. Сметката обаче плащаме всички ние - които плащаме налози и се надяваме администрацията да ни служи, а не да ни граби...
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР