Хасковската дирекция на МВР е сред деветте в страната, които

...
Хасковската дирекция на МВР е сред деветте в страната, които
Коментари Харесай

Хасковската полиция с нови коли с терминал ТЕТРА



Хасковската дирекция на Министерство на вътрешните работи е измежду деветте в страната, които през вчерашния ден поличиха нови служебни коли. Те са оборудвани с информационен терминал ТЕТРА, система за автоматизирана идентификация на регистрационните номера на моторните транспортни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери. Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в осъществяване на план по Фонд „ Вътрешна сигурност “ на Европейски Съюз „ Подкрепа за оправянето с миграционния напън по българските външни граници “, като част от средствата за незабавно подкрепяне в размер на 160 млн., които Европейски Съюз отпусна на Р България през есента на 2016 година Автомобилите ще бъдат разпределени сред 9 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи: Благоевград, Бургас, Видин, Монтана, Перник, София-област, Хасково, Ямбол, Кюстендил и Дирекция " Жандармерия "

341 автомобила бяха връчени на гала в наличието на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев.

Вътрешният министър Младен Маринов пожела на служителите на реда да работят с тях в интерес на хората. „ Новите коли са предопределени за запазване на публичния ред в граничните зони. Те са за регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, на чиято територия има външни граници за Европейски Съюз. Друга част от тях ще бъдат разпределени в жандармерийските подразделения в страната, защото те главно вземат участие в обезпечаването на дребните обитаеми места и труднодостъпните зони, където полицейски екипи недостигат “, сподели на церемонията министър Маринов./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР