Хасково. Учениците от две училище в Хасково в новата учебна

...
Хасково. Учениците от две училище в Хасково в новата учебна
Коментари Харесай

Хасково: Учениците от две училище в новата учебна година ще са в напълно обновени сгради, до месеци ще приключи ремонтът и на 8 сгради към детски градини

Хасково. Учениците от две учебно заведение в Хасково в новата образователна година ще са в изцяло актуализирани здания, до месеци ще завърши ремонтът и на 8 здания на 4 детски градини. Това оповестиха от пресцентъра на Община Хасково. Ремонтите са по план „ Подобряване на просветителната инфраструктура посредством реконструкция/ремонт, възобновяване и въвеждане на марки за енергийна успеваемост в учебни заведения и детски градини в Хасково. Проектът се осъществя от 6 октомври 2016 година и би трябвало да завърши до 6 април 2019 година. Общата стойност на плана е 20 112 716,49 лева, от които: 17 095 809,00 лева от ЕФРР и 3 016 907,49 лева от националния бюджет. След осъществяване на публични поръчки сумата по плана е 17 411 962,50 лева, т.е бяха реализирани спестявания от 2 700 753,99 лева Основна цел на плана е възобновяване и рационализация на общинска просветителна инфраструктура. Пред публицисти през днешния ден заместник-кметът на Хасково Евгени Консулов сподели напредъка по ремонтните работи. В Детска градина „ Слънце “ се чака до дни да бъде доставено ново обзавеждане, което не е част от плана и се закупува по поръчка от шефовете на градините от общината. В постройката на детската градина строително-монтажните работи са довършени съвсем напълно. Извършено е полагане на топлоизолация по фасадите, главен ремонт на покрива. В постройката са сменени всички вътрешни съоръжения, включително отоплителната. Извършено е вътрешно и външно боядисване. Има нови подове. Монтирано е ново кухненско съоръжение и съоръжение за разливните пространства. Основно е ремонтирано и благоустроено дворното пространство. Запазени са дърветата в двора на градината. Вече стартира ремонта по втората постройка на детската градина, където е детска ясла. Журналистите видяха и напредъка в ОУ „ Шандор Петьофи “. Там Строително-монтажните работи са осъществени на 85%. Работи се по дворното пространство и спортните площадки. Обновени са всички вътрешни съоръжения. Към довеждане докрай е топлоизолацията на постройката, довършват се вътрешни и външни мазилки. Изграден е външен асансьор, който прави учебното заведение налично за деца с увреждания. Има и тоалетни за хора с увреждания. Строителите подсигуряват, че ще съумеят да довършат дилемите си до месец, което ще даде опция да се изчистят стаите и да се пренесат мебелите до началото на новата образователна година.
В ОУ „ Иван Рилски “ работата също е напреднала. Там също са сменени всички съоръжения. Довършва се външна топлоизолация на постройката. Това учебно заведение също след ремонта ще разполага с асансьор и тоалетни за деца с увреждания.
ОДЗ №20 „ Весели очички “ – СМР са осъществени на 65%, работи се и по двете здания. В постройката на яслата са сменени всички вътрешни съоръжения и се работят вътрешни довършителни действия. В постройката на детската градина са осъществени външни СМР.
ОДЗ №11 „ Елхица “ – В постройка „ Елхица “ СМР са осъществени на 90%. Обновени са всички вътрешни съоръжения. Извършват се довършителни работи по ограда и озеленяване, планувано е привършване на обекта до дни. В постройка „ Радост “ са изпълнени 50% от СМР. ОДЗ №19 „ Щурче “ – В постройка „ Усмивка “ СМР са изпълнени на 40%. Работи се по ремонт на дворно пространство. Планирано е през месец юли да се стартира работа и по втората постройка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР