Хасково посреща изпълнители на стари градски песни от цялата страна

...
Хасково посреща изпълнители на стари градски песни от цялата страна
Коментари Харесай

15 групи вокални групи „С песните на Ари“ в Хасково

Хасково посреща реализатори на остарели градски песни от цялата страна на 11 юни в XXII Национален конкурс-фестивал на остарялата градска ария и шлагер „ С песните на Ари “. Събитието е част от културния календар на Община Хасково и е в памет на ненадминатия Аспарух Лешников – Ари.

„ За да бъде съхранено за поколенията творчеството на именития хасковлия, една от рекомендациите към участниците в състезанието е да включат в репертоара си песни, изпълнявани от Аспарух Лешников “, напомни през днешния ден заместник-кметът Мария Вълчева.

Ценителите на шлагерната музика могат да се насладят на осъществяванията на участниците във фестивала от 11 часа на сцената на ОНЧ „ Заря-1858 “. В 18,00 часа ще стартира галаконцертът на лауреатите на фестивала. Входът е свободен.

В XXII издание на фестивала на остарялата градска ария „ С песните на Ари “ ще вземат участие 15 вокални групи, 15 самостоятелни реализатори, едно трио и един квартет.

Професионалното жури, което ще прави оценка музикално – художествените качества на песните, осъществяването и артистичното им показване е в състав: Председател: проф. Тони Шекерджиева - Новак - ректор на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “, Пловдив и членове: доцент Кирил Чапликов - учител в катедра „ Музикална педагогика и диригентство “ в АМТИИ и доцент Пламен Първанов - учител в „ Класическо, поп и джаз изпълнителско изкуство “ в АМТИИ.

На XXII Национален конкурс-фестивал на остарялата градска ария и шлагер „ С песните на Ари “ Община Хасково ще връчи награди в категориите: „ Вокални групи “, „ Камерни сформира “, „ Индивидуални изпълнители-мъже и дами “, „ За най-хубаво осъществяване на ария от репертоара на Аспарух Лешников “, „ За авторска ария в стила на остарялата градска ария “, „ За най-хубаво осъществяване на шлагер от 60-те години на ХХ век “, „ За най-хубав съпровод “.

Кои са носителите на огромните награди от Националния конкурс на остарялата градска ария и шлагер „ С песните на Ари “ ще е ясно на 11 юни (неделя), от 18 часа, в залата на ОНЧ „ Заря-1858 “ на галаконцерта на спечелилите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР