Хасково отбелязва днешния 6 май – Ден на храбростта и

...
Хасково отбелязва днешния 6 май – Ден на храбростта и
Коментари Харесай

И Хасково празнува Гергьовден, Ден на храбростта и празник на Българската армия

Хасково отбелязва днешния 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска, с приемане на церемониален боен строй . Честването е проведено от локалната администрация и Военни формирования 52 740 Хасково и 22 280 Корен.

Пред паметта на славните български бойци и офицери, починали за свободата на България, венци и цветя на благодарност сервираха ръководителят на Общински съвет-Хасково Таня Захариева, командирът на Военно формирование 52 740 Хасково подп. Светослав Годинов, регионалният шеф Красимир Ангелов, заместник-кметовете на Община Хасково Динко Тенев и Мария Вълчева, представители на патриотични организации, жители. Слово във връзка Деня на храбростта произнесе командирът на Военно формирование Хасково подп. Светослав Годинов. За историческите уроци и националната горделивост с думи на благодарност към българските бойци и офицери се обърна Гергана Димитрова – внучка на ген. Ванко Димитров.

Празникът в Хасково продължи с кръшни хора на централния пл. „ Свобода “ под съпровода на оркестър „ Колорит “ с началник Милен Димитров и вокалистки Надка Димитрова и Марияна Димитрова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР