Хасково очаква масово поставяне на местни жители под карантина след

...
Хасково очаква масово поставяне на местни жители под карантина след
Коментари Харесай

Хасково в очакване на масова карантина след новината за положителната проба на Гришо

Хасково чака всеобщо слагане на локални поданици под карантина откакто тенисистът Григор Димитров разгласи, че е инфектиран с COVID-19. Причината е, че Гришо е провел всеобщи срещи в града преди да стане ясно, че е възпален.

В града незабавно заседава Кризисният щаб, който ще излезе с решение какви да бъдат ограниченията, само че се чака под карантина да бъдат сложени редица представители на локалната власт, в това число и кметът на града, както и публицисти, взели участие в срещите с Григор Димитров, заяви за Нова телевизия локалният сътрудник на медията.

На този стадий са отправени апели към всички, които са взели участие в срещи с Гришо, да се подложат на тестване на COVID-19. Григор Димитров е 38-ят случай на ковид в Хасково и няма причина да подхващаме нещо по-различно, в сравнение с е било при останалите 37 случая, разяснява доцент Ангел Кунчев. Да, предходната седмица, в понеделник и вторник е имал много срещи, някои от тях са били с невисок риск на заразяване като да вземем за пример фотоси по 1-2 минути с деца. Други обаче ни тормозят поради близкия контакт с кмета и хора от общинската администрация, както и с ваши сътрудници публицисти. Всички те са под наблюдаване, ще бъдат изследвани и евентуално ще бъдат сложени под карантина, колкото и да им е неприятно, уточни доцент Кунчев.

Междувременно стана ясно, че треньорът на Григор Димитров Крис Гро и кондиционният треньор на Новак Джокович - Марко Паники, също са дали позитивни проби за коронавирус, оповестяват хърватски медии. Положителен е пробата и на последния противник на Гришо в шампионата " Адрия " Борна Чорич, заяви самият той в обществените мрежи.След известието на Григор Димитров че е възпален, Новак Джокович анулира финала на проведения от него шампионат, който се организираше в Задар. Сърбинът е поискал незабавно да се прибере вкъщи в Белград, след което да се тества за вируса. Братът на Новак - Джордже, който е шеф на демонстративната серия шампионати " Адриа Тур ", разкри, че Джокович е бил доста отчаян от новината за Димитров. " Новак одобри това доста тежко. Ние взехме всички защитни ограничения, изисквани от държавните управления на Сърбия и Хърватия ", разяснява Джордже.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР