Хасково. Дневен център за деца и възрастни с увреждания Марина“

...
Хасково. Дневен център за деца и възрастни с увреждания Марина“
Коментари Харесай

Хасково: Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Марина“ празнува 19 години от създаването си

Хасково. Дневен център за деца и възрастни с увреждания „ Марина “ чества 19 години от основаването си. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Гости на тържеството бяха кметът Добри Беливанов и Иванка Христозова, майка на Марина, момичето на чието име е наименуван центъра. Преди години Марина изгуби борбата с подло заболяване и родители ѝ подариха събраните за лекуването ѝ средства за построяването на център за деца с увреждания, по тази причина той носи нейното име.
Кметът Добри Беливанов пожела на децата все по този начин да са борбени и положителни и да имат доста мотиви за празници. Той напомни, че от тази година община Хасково разшири предлаганите услуги в „ Марина “ като сътвори център за дневна грижа да възрастни с увреждания. До в този момент центърът бе единствено за деца и младежи а на възрастните се постановяваше да пътуват до други градове или околните им напускаха работа с цел да могат да се грижат за тях. Оказва се, че тази грижа е извънредно нужна тъй като към този момент са заети 39 от общо 40 места за възрастни в центъра. Запълнен и потенциала за деца и младежи. За да бъде самостоятелен новият център за възрастни с увреждания в постройката на „ Марина “ бе инсталиран елеватор за инвалидни колички и бяха преустроени пространства пригодени за хора с увреждания. Освен това в допълнение бяха привлечени на работа експерти.
Родителите показаха задоволството си от полаганите грижи от рехабилитатори и разнообразни експерти, съобразени с потребностите на ползващите услугата.
За да е по-весел празникът оказа помощ и актрисата Силвия Предова, която по традиция изрисува лицата на децата с маски на приказни герои. Гости бяха още представители от други центрове за деца с увреждания в Хасково.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР