Хасково. Благодарствено писмо от наследниците на Нестор Марков се получи

...
Хасково. Благодарствено писмо от наследниците на Нестор Марков се получи
Коментари Харесай

Хасково: Общината получи благодарствено писмо от наследниците на Нестор Марков за обявяването му за почетен гражданин

Хасково. Благодарствено писмо от наследниците на Нестор Марков се получи в Община Хасково. То е адресирано до кмета Добри Беливанов и ръководителя на Общинския съвет Таня Захариева. Това оповестиха от Община Хасково . В писмото се споделя: „ Ние, потомците и родствениците на видния възрожденец, преподавател, държавник и лексикограф Нестор Марков, изричаме откровена признателност на Общински съвет - Хасково за оповестяването на Нестор Марков за „ почетен жител “ на Хасково. Това е знак за почитание към паметта и делото на огромния патриот и родолюбец, дал своя принос за възраждането на българщината в хасковска област.
Във ваше лице бихме желали да благодарим на цялата хасковска общност, на Регионалния исторически музей и Регионална библиотека „ Хр. Смирненски “, които интензивно вземат участие във всички юбилейни празнувания, отдадени на Нестор Марков, както и на ревностния откривател и популяризатор на живота и делото му господин Недялко Димов “.
Писмото е подписано от девет роднини на Нестор Марков: проф. Светослав Марков, проф. Савка Шопова-Маркова, Марио Марков, Юлиян Марков, Денис Марков, Анелия Маркова, Ивайло Марков, Светослав Кипровски и Христо Кипровски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР