Хасково. 11 фирми кандидатстват по обществена поръчка обявена от Община

...
Хасково. 11 фирми кандидатстват по обществена поръчка обявена от Община
Коментари Харесай

Хасково: 11 фирми кандидатстват за изграждането на 8 детски и спортни площадки в града

Хасково. 11 компании аплайват по социална поръчка оповестена от Община Хасково за построяването на 8 детски и спортни площадки в Хасково, оповестиха от пресцентъра на Общината . Някои от площадките ще са на мястото на към този момент съществуващи. Заедно с слагането на оборудванията за игра на децата ще се облагородява и пространството към тях. Пример за това е площадката в квартал „ Хисаря “, където с изключение на детски ъгъл ще бъде построена зона за отдих.
Комисия с ръководител зам.-кмета Велин Балкански през днешния ден отвори 30 подадени предложения за обособените 8 позиции. На откритото съвещание участваха представители на някои от компаниите и публицисти. Някои от компаниите аплайват за построяването и на 8-те площадки, други на част от тях по тази причина броят на офертите е по огромен от броят на компаниите участнички.
Детски площадки ще бъдат построени в кв. „ Болярово “ където цената на плана е за над 90 хиляди лв.. Там ще се облагороди напълно мястото сред улиците „ Св. Харалампи “, „ Априлско въстание “ и „ Хан Пресиян “.
Втората позиция е за площадка сред улиците „ Поройна “, „ Сливница “, „ Ген. Радецки “ и „ Мадара “, за нея са избрани над 97 хиляди лв..
Трета обособена позиция е детска площадка сред улиците „ Червена стена “ и „ Панорама “ за която са отделени повече от 66 хиляди лв..
Ще се облагороди и мястото сред улиците „ Добруджа “, „ Веслец “ и „ Епископ Софроний “. Там оборудванията за игра са планувани по този начин, че да могат да се употребяват и от деца с увреждания сумата за това благоустрояване е 37 550 лева
Ще се обнови и детската площадка сред улиците „ Ангел Войвода “, и „ Люлин “ южно от гаражите на улица „ Родопи “ за там са планувани 40 хиляди лв..
Площадката в квартал „ Хисаря “ е в края на улица „ Пещера “ до блока. Освен уреди за игра на децата ще има панер за стрийтбол и тенис маса. Там е планувано и изцяло озеленяване с шубраци и дървета. Сумата за този ремонт е над 136 хиляди лв..
Нови уреди за игра на децата ще има и в междублоковото пространство на улиците „ Витоша “, „ Цар Калоян “ бул. „ Стефан Стамболов “ за там са планувани над 37 хиляди лв..
Планирано е облагородяване и на пространство сред улиците „ Каменна “, „ Охрид “ и „ Стоян Заимов “, с изключение на нови стълби от южната страна там ще има фитнес уреди навън върху специфична настилка, там ще се подменя част от настилката и ще се изградят и три паркоместа. Стойността на този план е 17 102 лева
Изпълнителите на ремонтите би трябвало да бъдат избрани от комисията до 31 януари 2018 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР