Хасан Азис е много интересна и ключова фигура в ДПС

...
Хасан Азис е много интересна и ключова фигура в ДПС
Коментари Харесай

Осман Октай: Пеевски координира събирането на такса „власт“ за корпоративното задкулисие

" Хасан Азис е доста забавна и основна фигура в Движение за права и свободи още от основаването на университетските и младежките структури в партията. Той постоянно е бил бодил в очите на Ахмед Доган, че един ден може да го измести. Говорим за човек, който е признат от Анкара, от папата и е на „ ти “ с посолството на Съединени американски щати ", разяснява дългогодишният политически деятел и държавник Осман Октай.
По думите на някогашният кадър на Движение за права и свободи сега някой явно би трябвало да заплаща сметките на сараите в ТЕЦ-а във Варна към " Булгаргаз ". Поводът за думите му - депутати от Движение за права и свободи дават сигнали, че ръководителят на партията Мустафа Карадайъ не се е появявал в общественото пространство от много време.
" Някой би трябвало да координира събирането на такса „ власт “ на корпоративното задкулисие. В момента индивидът, който е назначен да прави тази работа за обезпечаването на рахата на Доган е Делян Пеевски. Това се случва след детронирането на Тадаръков и на Йордан Цонев. В момента Пеевски се възползва от обстановката и се трансформира в представител на Ахмед Доган, с цел да показва властта си пред претендентите за кметове. Освен това, дали за положително, или за неприятно, той стартира да се трансформира и в представител на Министерския съвет. Помним и Христо Бисеров, който като интелигентен човек изчезна бързо. Алексей Петров също имаше рекламация да се занимава с политическите кръгове ", сподели Октай и акцентира, че Делян Пеевски сега, осветявайки се, си играе с огъня, а Ахмед Доган го трансформира в медиатор от негово име на мощни корпоративни кръгове.
Относно имиджа на Пеевски и неговата роля в ръководството и парламентарната " сглобка " той акцентира още:
" Хора като Карадайъ и Мустафа Емин Доган ги наричаше „ мъжки секретарки “ едно време. Когато някой е оспорвал обществената му власт, постоянно е реагирал през годините по един или различен метод. Въпрос на време е Мустафа Карадайъ напролет да загуби всички позиции. Още повече, че Ахмед Доган към този момент сътвори напрежение с едно писмо, с което се опита да се поправя и съобщи, че единственият водач, зад който стои, е Карадайъ. Той се върна в това остаряло време, в което персонално координираше номинациите на депутатски листи и на претендентите за кметове. Доган има обаче огромен проблем, тъй като ще загуби на този избор Североизточна България след Дулово, Никола Козлево и Хитрино. Сега е огромна вероятността да не завоюва и в Омуртаг. Освен това ще има разтърсвания и в целия Кърджалийски район ", изясни анализаторът.
След като стана ясно, че Ахмед Доган се е отказал от това Хасан Азис да се кандидатира за следващ мандат отпред на бастиона на Движение за права и свободи - Кърджали, Октай изясни още:
" Да не забравяме, че преди време Джеймс Пардю се разхождаше в региона на Кърджали с Хасан Азис и го уточни като предстоящ водач. Всичко това раздразни Доган и той атакува Америка доста остро с обществена позиция, че ни е оповестила за губерния. Връщам се към тези обстоятелства, тъй като беше въпрос на време мощен човек в локалната власт като Хасан Азис да бъде детрониран. Той е интелигентен състезател и би трябвало първо да се опази от личното си обграждане и да не дава мотив по никакъв метод Доган да го изключи и да го отстрани, както направи с доста други хора в Движение за права и свободи ", акцентира Октай.
По думите му на тези избори Ахмед Доган ще изгуби доста общини, тъй като сътвори доста локални феодали, които взеха решение да се еманципират.
" Кметът на Хитрино да вземем за пример преди този момент беше регионален координатор на Движение за права и свободи. Впоследствие след влаковата злополука се изпокараха чии обръчи от компании би трябвало да завоюват поръчките по възобновяване. От тогава Хитрино се ръководи от локалните феодали, които са към кмета и неслучайно показват надзор над всички. Местната мафия дефинира софрата, хляба и млякото на хората. Чрез този надзор ги трансформират в крепостни гласоподаватели. Доган по същия метод се конфронтира с локалните феодали в Омуртаг. Точно поради това той има проблем, тъй като на процедура основава затворени общества и феодални групи. Когато влизаш с хората в спор, е разумно да губиш общини ", изясни още той пред Faktor.bg.
Относно митингът на земеделците и по-конкретно на зърнопроизводителите, както и връзките им с властта, Октай изрази мнение, че така наречен " зърнари " в действителност са рекетьори.
" В страната има проведени корпоративни структури, както в енергийния бранш, по този начин и в останалите. Тези хора имат мощни медиатори като Доган и Пеевски. Те оня ден с митинга си, така наречен „ зърнари “ се оцветиха посредством рекет и опит за дестабилизация на страната. Големият проблем на страната през последните 20 години е, че позволи мафията да движи дневния ред. Не вярвайте, че синдикатите заплащат рейсовете на протестиращите от Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток “ до центъра на София. Те пазят тъкмо ползите на хора, които кръжат към Ахмед Доган. Затова Политическа партия и Демократична България нямат никакви шансове в тези общини. Движение за права и свободи се употребява като платформа, с цел да се осъществят локални упоритости, които след това осребряват с европейски средства. Т.нар. зърнари, вместо терористи, акад. Денков трябваше да ги назове „ рекетьори “. Земеделците са взели безусловно всички средства посредством своите лобита в централната власт ", изясни още анализаторът.
Според него неслучайно тези митинги са имали за цел да манипулират обществото и да го настроят против държавната власт, като по тази причина са вкарали в послание и войната в Украйна.
" Когато обаче бяха разобличени, че са взели милиарди за сметка на междинното земеделие, дребните хора се усетиха, че на процедура не са получили нищо. В митингите участваше и най-голямата компания на млекопреработватели, която е потребител на евросредства за сметка на дребните ферми и мандри. Протестът единствено разобличи олигарсите, които печелят за сметка на по-малките производители и са подготвени да сковават всяка държавна власт. Президентът ще се възползва от корпоративните митинги и ще ги обвързва с войната в Украйна, с цел да осъществя пъклените си проекти. Целта на Румен Радев е еднолично ръководство. Още предходната година видяхме, че е последовател на митинги, които целят да дестабилизират страната ", описа Октай.
По мотив ролята на президента в основаването и поддържането на ръководството, Октай разяснява:
" Румен Радев има една единствена цел – еднолично да ръководи, а страната да се трансформира в президентска република. Дори заиграването с Трети март и с референдума са част от сюжета му. На Радев му хареса да управлява от един център политиката на страната. По този метод за него към този момент няма да има значение дали ще е президент, тъй като към този момент стартира да раздава ордени и на корпоративните кръгове. Идеята му е да има диктаторски и олигархичен център, по модела на Путин. Той е заставен да го направи от пловдивския кръг, където има почетни консули на Русия. Виждаме какъв брой постоянно Елеонора Митрофанова посещава към този момент Пловдив, който се е трансформирал в доста значим център на русофилството в България. Там по същия неестествен метод бяха основани олигархичните кръгове и ръководи един човек, който беше по същия неестествен метод на трона с идването на царя. Затова са значими локалните избори. Гражданите би трябвало да решат – ще изберат ли робство, или ще отстранят месните феодали ", моли Октай.
Накрая на изявлението си дългогодишният кадър на Движение за права и свободи даде и своята прогноза за локалните избори и изхода от конкуренцията в София.
" Не познавам индивида (бел.ред. Васил Терзиев) и личностите, само че сами нищо не могат да създадат. Тези харвардски така наречен ученици са началото на смяната и за това ще платят доста висока политическа цена. Аз съм уверен, че с осветяването на олигархическите кръгове, с борбата Запад-Изток, логистиката ще дефинира бъдещето на България на Балканите и смяната. Убеден съм, че още веднъж младежите ще излязат отвратени от прегръдката на Пеевски, който всеки ден е по малките екрани. Поколението, което беше излъгано от 1990 година, въздейства на идващите. Процесът на смяната би трябвало да се случи, само че казусът е, че хора като Кирил Петков са подвластни на татко си. Той обаче ще има друга връзка със своите деца. Промяната ще стартира през София на тези избори ", разяснява още Октай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР