Хасан Аджар, пекар от турския град Бурса, чийто бюрек влезе

...
Хасан Аджар, пекар от турския град Бурса, чийто бюрек влезе
Коментари Харесай

Турската благодарност за Путин заради С-400 - специален бюрек

Хасан Аджар, пекар от турския град Бурса, чийто бюрек влезе в книгата на Гинес, има намерение да изпече обичайния турски бюрек за президента на Русия Владимир Путин в символ на признателност поради доставката на първите съставни елементи от съветската ракетна система С-400 в Турция, съобщи БГНЕС.
" Началото на доставката на системи за противовъздушна защита С-400, за което толкоз доста се приказва в нашата страна, беше добра вест за нас. Осъзнавайки какъв брой е значимо за националната сигурност на страната ни, както и за връзките сред Турция и Русия, желая да дам своя принос за развиването на връзките сред нашите страни. Затова ще вложа всичките си старания и ще изпека и изпратя в Кремъл персонално на Владимир Путин нашия обичаен бюрек ", сподели Аджар пред съветската медия " Спутник ", считан за рупор на Кремъл и източник на съветската агитация.
Майсторът добави, че бюрекът ще бъде със сирене и спанак, а общото тегло на " благодарността " ще бъде четири кг. Според неговите пресмятания пратката би трябвало да дойде в Москва в границите на пет дни. Пекарят прецизира, че " бюрекът може да бъде изяден 10 дни от деня на изпичането му ".
" По време на последното си посещаване в Турция Путин изрази желанието си да посети турски ресторант. Искам да го поканя в нашия хубав античен град Бурса и в моя ресторант, където ще му направя най-хубавия бюрек ", сподели Аджар.
През 2012 година Аджар влезе в Гинес, бюрек с дължина 2 023 метра, който беше вписан като връх.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР