Харви Уайнстийн е използвал влиянието си над сходен тип жени,

...
Харви Уайнстийн е използвал влиянието си над сходен тип жени,
Коментари Харесай

Прокурор: Харви Уайнстийн е използвал влиянието си над сходен тип жени

Харви Уайнстийн е употребявал въздействието си над подобен вид дами, предадоха международните информационни организации, като цитираха встъпителното слово на окръжния прокурор Пол Томпсън на почналото дело против продуцента в Лос Анджелис.

Пострадалите от половите похищения на Уайнстийн дами са се надявали да пробият в Холивуд . Всички те са останали в хотелска стая с продуцента, който по това време е знак на властта в киното. Жените описват сходни истории , те не са се познавали една друга, сподели прокурорът.

70-годишният някогашен киномагнат излежава 23-годишна присъда по обвинявания в Ню Йорк. Настоящото дело е по обвинявания в общо 11 изнасилвания и полови набези в Калифорния.

Жените са били поканени в хотелски стаи от Харви Уайнстийн под претекст за осъществяване на бизнес среща. Повечето от тях са били актриси. Една от потърпевшите дами е сценаристка. Уайнстийн й е споделил да донесе сюжета си в хотела.

Прокурорът Пол Томпсън показа свидетелски показания, цитирайки детайлности за половото принуждение, упражнено от някогашния продуцент. Уайнстийн се е възползвал от статуса си на най-могъщия човек в Холивуд. Игнорирал е всички думи и знаци, сочещи, че дамите не са били съгласни с дейностите му, сподели прокурорът.

На процеса ще свидетелстват и четири дами, само че за връзките си с тях Уайнстийн не е упрекнат по актуалното дело. Жените желаят да показват своето противоречие с дейностите му.

Харви Уайнстийн се появи в съда с мрачен костюм. Адвокатът му Марк Уърксмен сподели пред заседателите, че свидетелските показания са слаби и неоснователни изказвания, които ще се изпарят при по-внимателен взор. „ Ще разберете, че в Холивуд сексът е бил стока “, сподели още юристът на Уайнстийн. „ Всички са правили по този начин. Сега го погледнете. Той не Брад Пит или Джордж Клуни. Мислите ли, че красивите дами биха правили секс с него, тъй като е хубав? Не. Те са го правили поради могъществото му. “

Защитникът сподели още, че всяка от дамите е свидетелствала след разкритията за държанието на Уайнстийн и по този начин е спомогнала на придвижването #Аз също (#MeToo) да набере мощ. Според прокурора Томпсън жертвите не са говорили обществено, защото са се страхували, че Уайнстийн може да унищожи кариерите им.

Окръжният прокурор сподели плакати на филмите „ Криминале “, „ Влюбеният Шекспир “ и други пред заседателите. „ По това време той беше най-могъщият човек в промишлеността “, сподели Томпсън, цитирайки една от дамите. По думите на друга „ той беше крал “.  

Общо повече от 90 дами, измежду които са Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Розана Аркет, упрекват Харви Уайнстийн в полово посягане, нахлуване или обезчестяване. Давността в доста от случаите е изтекла. Някои от тях се отнасят до 1977 година. Според Уайнстийн сексът е бил по взаимно единодушие.

Новият развой против Харви Уайнстийн съответства с премиерата на кино лентата „ She Said “ („ Тя сподели “), показан на 13 октомври на Нюйоркския кино фестивал. Продукцията демонстрира следствието на могъщия кино продуцент от двама публицисти на „ Ню Йорк таймс “.

Преди разкритията за полово принуждение въздействието на Уайнстийн в Холивуд е голямо. Филмите, продуцирани от него, имат общо повече от 300 номинации за „ Оскар “. Спечелените статуетки са 81.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР