Хърватското министерство на вътрешните работи разследва инцидента със стрелбата в

...
Хърватското министерство на вътрешните работи разследва инцидента със стрелбата в
Коментари Харесай

Разследват възможен атентат срещу хърватския премиер Пленкович

Хърватското министерство на вътрешните работи проверява случая със стрелбата в държавния квартал на Загреб, като не изключва вероятен опит за нападение против премиера Андрей Пленкович, заяви вътрешният министър Давор Божинович, представен от хърватските медии.

Лицето, стреляло против служителя на реда, е стреляло и против постройката на държавното управление, тъй че не трябва да изключваме, че цел на нападението е било нещо друго, сподели Божинович.

Премиерът Пленкович сподели през вчерашния ден в Брюксел, че би трябвало да се проверява дали той не е бил цел на нападението, оповестява осведомителният уебсайт Индекс. Премиерът упрекна Движение "Отечество " на Мирослав Шкоро за всяване на ненавист и назадничавост, както и президента Зоран Миланович, че е "засял семето на омразата " към него.

Вицепремиерът и министър по въпросите на ветераните Томо Медвед също съобщи, че съгласно редица признаци цел на нападението е бил таман министър председателят Пленкович. Води се следствие, да изчакаме полицията да приключи процеса и по-късно ще осведомяваме обществото, сподели Медвед.

В понеделник сутринта 22-годишният хърватски жител Даниел Безук стреля с автоматизирано оръжие против трима служители на реда, дежурещи на външния периметър на площада в Загреб, на който се намират държавните институции. Един от служителите на реда бе ранен, а стрелецът се самоуби.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР