Хърватският тенисист Марин Чилич заяви, че има сили да се

...
Хърватският тенисист Марин Чилич заяви, че има сили да се
Коментари Харесай

Чилич: Ще се върна в Топ 10

Хърватският тенисист Марин Чилич съобщи, че има сили да се завърне в топ 10 на международната класация, откакто се смъкна до 37-мо място в класацията след едва показване през 2019 година. Шампионът от Ю Ес Оупън 2014 доближи до номер 3 в света преди две години, откакто в границите на по-малко от година се класира за финалите на Уимбълдън и Откритото състезание на Австралия.

31-годишният Чилич обаче бе променлив в изявите през миналия сезон. “Винаги съм имам вяра, че за мен има място на върха на тенис света, само че човек би трябвало да си го заслужи. Вярвам, че има място за мен там в идващите няколко години – в топ 10 или топ 15. Мога да бъда там”, показа хърватинът. Според Чилич в този момент мъжкият тенис е много по-силен, в сравнение с беше преди две години.

“Младото потомство към този момент израсна. Сега има най-малко 10 индивида, които имат огромен капацитет и са доста мощни, с огромен капацитет за трофеи от огромните шампионати. Освен към момента го има и остарялото поколение”, разяснява Чилич, който смята, че би трябвало да се помогне на по-ниско ранкираните тенисисти в изискванията на пандемията от COVID-19.

“Тенисът е един от най-големите и най-хубавите световни спортове, само че на процедура сред 100 и 250 души изкарват пари от него. Управляващите органи, изключително шампионатите от Големия шлем, би трябвало да разпределят задоволително средства за поддръжка на ниско ранкираните тенисисти, шампионатите от по-нисък сан, шампионатите от сериите Чалънджър и Фючърс”, счита Чилич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР