Хърватският президент Зоран Миланович подаде оставка от поста, а до

...
Хърватският президент Зоран Миланович подаде оставка от поста, а до
Коментари Харесай

Известен музикант става президент на Хърватия, пошегува се днес местен информационен сайт

Хърватският президент Зоран Миланович подаде оставка от поста, а до предварителните избори президент ще бъде известният музикант и народен представител Мирослав Шкоро, пошегува се през днешния ден хърватският уебсайт „ Индекс “.

По-рано този месец Миланович разгласи, че се кандидатира за министър председател на парламентарните избори на 17 април, само че Конституционният съд реши, че няма това право до момента в който извършва отговорностите си на президент. Миланович отхвърли да подаде оставка.

Днес, в непредвидена маневра, президентът Зоран Миланович подаде оставка. Добре осведомени източници показват, че Миланович е подхванал този ход, с цел да може интензивно да взе участие в предизборната акция и да влезе в конфликт с премиера Андрей Пленкович, майтапи се „ Индекс “.

До произвеждането на предварителни президентски избори държавен глава ще бъде известният музикант Мирослав Шкоро, който е самостоятелен и е единственият народен представител, който не взе участие в предизборна акция за парламентарните избори, продължава " Индекс " първоаприлската смешка. 

Всъщност Шкоро е някогашен народен представител на ръководещата Хърватска демократична общественост (ХДО) и претендент за президент през 2021 година, когато остава на трето място след спечелилия Миланович и някогашната президентка Колинда Грабар-Китарович. Основното му занятие сега обаче е музиката.

„ При археологически разкопки намерихме Мирослав Шкоро под три пласта от лицето на (председателя на Народното събрание Гордан) Яндрокович и шест пласта заместник-председатели на Народното събрание от ХДО. Два пласта по-надолу намерихме и музикалната му кариера “, показват " източниците " на „ Индекс “.

Изданието помества и коментар от „ новия “ президент, написа Българска телеграфна агенция.

„ Да, аз съм президент. Кандидатурата ще употребявам за реклама на новото си турне ", хвали се Шкоро в шеговитата информация на " Индекс ". 

Първото решение на " президента " щяло да бъде освобождението на държавния хор, който приветства непознати държавници при визитите им в Хърватия.

„ На непознатите държавници ще пее единствено Шкоро “, осведоми „ Индекс “, като се базира на " добре осведомени източници ".

Първата стъпка на към този момент „ някогашния “ президент Миланович пък щяла да бъде спор с най-големия му конкурент Пленкович.

Стотици читатели на „ Индекс “ разясниха в уеб страницата " новината ", с която изданието означи Международния ден на хумора и шегата. Докато някои се забавляват откровено, други означават, че ситуацията в страната е трагикомедия и без сходни смешки, и че „ няма по-голяма смешка от тази, в която живеем “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР