Хърватският президент Зоран Миланович каза днес, че като главнокомандващ е

...
Хърватският президент Зоран Миланович каза днес, че като главнокомандващ е
Коментари Харесай

Зоран Миланович е против идеята за обучение на украински войници в Хърватия

Хърватският президент Зоран Миланович сподели през днешния ден, че като главнокомандващ е срещу концепцията за образование на украински бойци в Хърватия, защото съгласно него това би означавало да се докара войната в Хърватия, съобщи загребската телевизия Ен 1.

" Не поддържам тази концепция, тъй като не поддържам присъединяване на Хърватия в тази война повече в сравнение с би трябвало. Ние сме правилни, солидарни сме и толкоз. Повече от това - не. Като висш главнокомандващ няма да одобря това. Не съм чувал за предлагането, само че споделям авансово, че не ми харесва, това е довеждане на войната в Хърватия ", сподели Миланович.

Президентът приказва пред публицисти след церемонията по встъпване в служба на ректора на Загребския университет Стиепан Лакушич.

Миланович сподели, че няма въздействие върху решението за даряване на материални средства на Украйна, защото това е от компетенциите на държавното управление, само че би подкрепил такова подаяние единствено в случай че е доста ясно, че Хърватия ще получи подмяна. Отбраната на Хърватия е преди всичко, сподели президентът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР