Хърватският президент обвини Европейския съюз, че бави присъединяването на страната

...
Хърватският президент обвини Европейския съюз, че бави присъединяването на страната
Коментари Харесай

Миланович: ЕС бави присъединяването на Хърватия към Шенген

Хърватският президент упрекна Европейския съюз, че бави присъединението на страната му към Шенген. " Интеграцията в Шенген се бави от Европейския съюз ", цитира националната телевизия HRT думите на президента след диалозите му с малтийския президент през днешния ден, съобщи БГНЕС.

Миланович се обърна към малтийския си сътрудник с апел да насърчи страната си да поддържа Хърватия в присъединението ѝ към Шенген. В същото време водачът на страната упрекна Европейски Съюз в " отсрочване и отсрочване на присъединението на страната към Шенген ". Според оценката на Миланович Хърватия се намира в неподходяща обстановка заради своето състояние.
 Замразиха цените на горивата за популацията в Хърватия Замразиха цените на горивата за популацията в Хърватия
Властите в Хърватия замразиха за един месец цените на горивата за популацията. Мярката се постанова поради непрекъснатото повишаване на ен...

" Ако хърватската полиция не пази границата, значи Хърватия е ненадеждна, мързелива, не си прави работата ", уточни президентът. " Хърватската полиция си прави работата и от време на време прави неточности, надвишава пълномощията си и това кара една част от Европа да сочи с пръст Хърватия. Не е почтено. "

Шенгенското пространство включва 26 страни от Европейски Съюз, които имат единна система за граничен надзор. България, Кипър, Румъния и Хърватия към момента не са част от тази група, само че имат намерение да се причислят към нея. За да бъде утвърдено това решение, е належащо утвърждението на всички съществуващи членове на Шенгенското пространство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР