Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович привлече вниманието на световните медии, след

...
Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович привлече вниманието на световните медии, след
Коментари Харесай

Президентът на Хърватия призна за упражнена сила срещу мигранти

Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович притегли вниманието на международните медии, откакто съобщи, че хърватската полиция връща мигрантите от границите на страната и че в процеса на потискането им е било нужно „ малко насилие”, съобщи „ Фокус”, като се базира на задгранични издания.

Според информацията изявлението на президента е по време на престой в Швейцария пред телевизионния канал SRF. Изказано по този метод „ потискане” или „ отблъскване” опонира с интернационалните конвенции, които Хърватия е подписала. Използването на насили в този подтекст е нелегално по отношение на хърватското и интернационалното право.
Масова депортация на мигранти стартира в Съединени американски щати Решението на Тръмп провокира митинги и неодобрение
Хърватския портал Index.hr президентът написа, че Хърватия съзнателно нарушава законите и че политиката на страната във връзка с мигрантите е такава, че полицията би трябвало да работи нелегално.

Информацията провокира реакциите на огромни европейски медии. За изказването на хърватския президент написа и „ Дойче веле “, където показват, че Хърватия систематично отхвърля незаконното депортиране на бежанци в прилежаща Босна и Херцеговина, само че хърватският президент е признала, че полицията принудително връща мигрантите през границата, написа още Index.hr
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР