Хърватският премиер представи пакет от мерки за 1,7 милиарда евро

...
Хърватският премиер представи пакет от мерки за 1,7 милиарда евро
Коментари Харесай

Хърватия ще бори инфлацията с пакет от мерки за 1.7 млрд. евро

Хърватският министър председател показа пакет от ограничения за 1,7 милиарда евро за битка с инфлацията, заяви Хина.

Той включва три набора от ограничения , ориентирани към ограничение на цените на силата, намаляване на инфлационния напън и обезпечаване на парична помощ за покриване на разноските за живот.

След срещи с съдружните сътрудници и сътрудниците в Икономическия и обществен съвет, Пленкович сподели, че държавното управление ще продължи да контролира цените на електрическата енергия от 1 април до 30 септември, както го е предписание до момента.

Ще бъдат субсидирани и цените на петролните артикули. Получателите на  месечни пенсии до 610 евро ще имат право на еднократна помощ , а поддръжката за разноските за живот ще се изплаща на безработни хървати, ветерани от войната, жители, наранени от земетресенията през 2020 година, както и предприятия в бранш риболовство, в бранш транспорт  и предприятия в доста други браншове, сподели министър председателят.

Еднократна помощ ще получат 128 000 семейства с 230 000 деца. По тази скица на стойност 9 милиона евро поддръжката за едно дете ще доближи 45 евро, 70 евро ще бъдат изплатени като помощ на отговарящи на изискванията семейства с две деца, 100 евро за три деца, 130 евро за отговарящи на изискванията семейства с четири деца и 160 евро за семейства с пет и повече деца. Плащанията по тази скица ще бъдат осъществени през април. Правителството е решило да работи поредно, изцяло и съсредоточено, сподели Пленкович.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР