Хърватският премиер Андрей Пленкович се извини на Украйна за изявлението

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович се извини на Украйна за изявлението
Коментари Харесай

Хърватския премиер Пленкович се извини на Украйна за изказване на президента си

Хърватският министър председател Андрей Пленкович се извини на Украйна за изказването на президента Зоран Миланович, че била една от най-корумпираните страни, и отхвърли неговите изказвания, че ще изтегли хърватските бойци от Украйна, още повече че в страната въобще няма хърватски бойци, оповестяват хърватските медии, представени от Българска телеграфна агенция.
Миланович съобщи през вчерашния ден, при визитата си в една фабрика, че Хърватия няма никаква връзка с спора в Украйна и в случай че този спор ескалира, ще изтегли всички свои бойци оттова. Изявлението му бе показано по хърватската телевизия.
Доколкото знам, няма хърватски бойци в Украйна, съобщи министър председателят Пленкович, добавяйки, че контингентът на хърватската войска, който се намира в Полша, наскоро се е върнал в Хърватия.
Политиката на Хърватия е на деескалация на напрежението, възпрепятстване на вероятен спор, поддръжка за териториалния интегритет и суверенитет на Украйна, сподели хърватският министър председател. Факта, че хърватската войска няма бойци в Украйна, удостовери и хърватският министър на защитата Марио Баножич.
Външният министър Гордан Гърлич Радман на собствен ред съобщи, че " президентът приказва от свое име, а не от името на Хърватия " и думите му нямат никаква връзка с позицията на държавното управление.
" Били сме и оставаме правилен член на НАТО. Всичко, което вършим, го вършим в контракт с сътрудниците ни. В такива времена е изключително значимо да проявим взаимност сред сътрудниците и Хърватия ще прави това в Европейски Съюз и НАТО ", добави Гърлич Радман.
Президентът Миланович съобщи през вчерашния ден: " Хърватия няма да изпраща бойци при положение на ескалация /на спора в Украйна/. Напротив, ще отзове всичките си военни, до последния хърватски боец ", и добави, че има и други способи да се резервира изцяло " или 99 на 100 " от територията на Украйна и да й се помогне стопански, оповестява хърватският информативен уебсайт Индекс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР