Хърватският премиер Андрей Пленкович обяви прекъсване на каквато и да

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович обяви прекъсване на каквато и да
Коментари Харесай

Хърватското правителство обяви бойкот на президента Зоран Миланович

Хърватският министър председател Андрей Пленкович разгласи спиране на каквато и да е връзка с президента Зоран Миланович, с изключение на писмена, след отправените обиди от страна на президента, който сподели за държавното управление, че е корумпирано, за ръководещата партия Хърватска демократична общественост - че са бандити, а за премиера Пленкович, че е " правоприемник на УДБА ", оповестява загребският " Ютарни лист ", представен от Българска телеграфна агенция.

Бойкотът остава до края на мандата на държавното управление, акцентира министър председателят.

През идващите две години няма да има никакви взаимни събития. Общи венци при отбелязването на значими държавни дати не се поставят към този момент две години, връзката и до момента не бе нормална поради зачестилите кавги в държавното управление, само че в този момент връзките са толкоз развалени, че не е належащо да се срещаме въобще повече до момента в който продължава мандатът на държавното управление, сподели Пленкович.

" Той /президентът/ провали всяка опция и за най-малък метод на връзка. Нито един министър към този момент няма да пътува с него, няма да се провеждат каквито и да са взаимни съвещания, конференции, ще го бойкотираме във всевъзможен смисъл. Можем да бъдем ненапълно толерантни и разбиращи, само че чак да поносим такава диващина…. Това мина всички граници ", съобщи Пленкович.

Това на процедура значи блокиране на каквито и да са взаимоотношения, показва " Ютарни лист ". Общо пълномощие на президента и премиера е да привикват съвещания на Съвета за национална сигурност, а в този момент това няма да бъде допустимо.

Източници от държавното управление споделят, че към този момент не е належащо да се привиква съвещание след всичко, което се случи, и изключително откакто Миланович не се съгласи да се свика общо съвещание на Съвета измежду съветската експанзия против Украйна. Ако това не беше мотив, тогава не знам какво би трябвало да е, тъй като това бе опция да седнат и да беседват ", споделят източниците.

" Сега теглихме чертата. Ако съветската експанзия и въпросите на сигурността в Европа не са били мотив да се свика взаимно съвещание, тогава не виждам да има по-голям мотив до края на мандата. Защо въобще да седим дружно? Няма потребност от това. Можем да споделяме документално ", сподели събеседникът на вестника от държавното управление.

От дълго време няма никаква връзка и по значимия въпрос за посланиците и наподобява няма да се реализира контракт до края на мандата.

Не е съгласувана и външната политика. Президентът не се съветва с държавното управление, когато пътува в чужбина, нито министър председателят прави това. В бъдеще обаче нито един министър няма да пътува с Миланович. Всички ще го бойкотират, само че след всичко не може да се чака и Миланович да ги предложения в делегацията, написа " Ютарни лист ".

От много време продължава и " войната " сред президента и министъра на защитата и тук няма обща политика за този значим за всяка страна сектор, добавя " Ютарни лист ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР