Хърватската полиция съобщи в сряда, че е установила самоличността на

...
Хърватската полиция съобщи в сряда, че е установила самоличността на
Коментари Харесай

Установиха коя е жената с амнезия, открита на хърватския остров Крък

Хърватската полиция заяви в сряда, че е открила самоличността на жена, която е била открита в далечен регион на адриатическия остров Крък, без да си спомня коя е и от кое място е пристигнала, оповестява организация Асошиейтед прес.

Полицията разпознава дамата като 57-годишната Даниела Адамцова от Словакия. Самоличността й е открита, откакто са били получени голям брой сигнали от Хърватия и чужбина.

Според хърватските медии сигналът, разкрил нейната идентичност, е пристигнал от Съединени американски щати, където тя живяла до 2015 година, след което се преместила в Ирландия. Жената е открита на 12 септември на остров Крък, като седяла на назъбена канара покрай морето в отдалечена част на острова, населявана от мечки.

Жената говорела на британски, само че не можела да си спомни името си. Тя е била без документи за идентичност или мобилен телефон в себе си. По-късно полицията разгласява фотография, на която се вижда руса жена със сини очи и окървавено лице.

Случаят притегли вниманието както в Хърватия, по този начин и в чужбина. Със своята дълга брегова линия и голям брой острови страната е една от най-популярните европейски туристически дестинации, която се посещава всяка година от милиони туристи от целия свят.

Местните хърватски избавителни служби оповестиха, че дамата е прекарала една нощ на морския бряг и е открита " изтощена, дезориентирана и с леки пострадвания ". По-късно тя е трансферирана в болница в град Риека, а полицията дефинира положението й като " устойчиво " и съобщи, че обществените служби ще поемат случая, откакто дамата бъде изписана от болничното заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР