Хърватската полиция съобщи, че е идентифицирала хакера, който проби системата

...
Хърватската полиция съобщи, че е идентифицирала хакера, който проби системата
Коментари Харесай

Непълнолетен хакна базата данни на хърватски телеком

Хърватската полиция заяви, че е идентифицирала хакера, който проби системата на хърватския телеком А1, само че не показва името му, защото е малолетен, осведомят хърватските медии.

Миналата седмица телекомът заяви, че е бил обект на хакерска офанзива, а хакерът е достигнал до персоналните данни на 100 000 клиенти на компанията. Срещу него е повдигнато обвиняване.

Хакерът изискал от А1 500 000 $ в криптовалута, с цел да не пусне в "тъмната мрежа " данните, до които е имал достъп, отбелязва "Вечерни лист ".

Той е бил хванат в региона на Славонски брод.

Драган Петрич, редактор на предаването "ТекРадар " споделя, че не е сюрпризиран, че става дума за малолетен.

Данните, които са свалени от сървъра на А1 не са такива, до които не може да се стигне и по различен метод. Не бих нарекъл този човек хакер, желанието му е било да напакости.

Бих го сравнил с кражба на дъвка в магазина. Въобще не е за наказателно гонене, разяснява той пред загребската телевизия N1.

По думите му всеки е можело да стигне до данните, в случай че се постарае.

А1 не би трябвало да търпи никакви наказания, а детето би трябвало да бъде предизвестено да не прави по този начин. Но претършуване на дома му, на компютрите, а и да бъде правосъдно преследвано е безумство, добави Петрич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР