Хърватската петролна компания /INA/ трябва да продаде целия газ, произведен

...
Хърватската петролна компания /INA/ трябва да продаде целия газ, произведен
Коментари Харесай

Хърватия поиска целият газ произведен в страната да бъде продаден на Хърватската електрическа компания

Хърватската петролна компания /INA/ би трябвало да продаде целия газ, създаден в Хърватия, на Хърватската електрическа компания /HEP/ и би трябвало да усили производството на природен газ с 10 % над плануваното, реши държавното управление в Загреб през днешния ден, представено от осведомителния уебсайт Индекс.

Министърът на стопанската система и устойчивото развиване Давор Филипович съобщи, че целият газ, създаден в Хърватия, ще остане в Хърватия, както беше оповестено предходната седмица.

Филипович сподели, че през вчерашния ден се е състояло съвещание на спешния екип за сигурността на доставките на газ, на което единомислещо са взети решения, предлагащи на държавното управление INA да усили производството на газ в Хърватия с 10 % и целият газ, създаден от INA, да бъде продаден на електрическата компания /HEP/. HEP ще разпредели в допълнение този газ, т.е. ще го продава на семейства, лечебни заведения, детски градини и всички други институции.

Мерките са краткотрайни и са написани за интервала от 1 октомври 2022 година до 31 март 2023 година Съгласно държавната разпоредба, производителят на природен газ е задължен да продава природен газ на цена от 0,3425 хърватски куни /0,05 евро/ за киловатчас, а HEP разполага с газа за потребностите на газоразпределителите.

Правителството подреди на INA да усили производството на газ със упоменатите 10 % по отношение на плануваното произвеждане на природен газ, в сходство с техническите си и софтуерни благоприятни условия, също в интервала от 1 октомври 2022 година до 31 март 2023 г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР