Хърватската компания за екзотични електромобили Rimac и нейният създател и

...
Хърватската компания за екзотични електромобили Rimac и нейният създател и
Коментари Харесай

Електромобилът, който счупи рекорда за скорост

Хърватската компания за екзотични електрически автомобили Rimac и нейният основател и началник Мате Римак използваха обществените мрежи, с цел да разгласят, че техният състезателен електрически автомобил Nevera е съумял да счупи върха за скорост при колите на ток, като и развил впечатляващите 412 км/ч. С този си триумф, хърватската машина съумя да усъвършенства досегашния връх от 348 км/ч, подложен по-рано през годината от " хакната версия " на Tesla Model S Plaid.
 Тунинг за електрически автомобили, Tesla Model S и какъв брой може да вдигне с едно бързо
Американският електрически автомобил като излитащ аероплан

Канадец съумя да счупи върха за скорост със своя модифициран електромобил

" След като счупи върха за най-бързо ускоряващ сериен автомобил на планетата, Nevera съумя да усъвършенства и върха за скорост при електрическите автомобили, записвайки 415 км/ч ", написа Мате Римак в поста си.

Припомняме, че с изключение на тези значими достижения, единствено преди година Rimac Nevera спря часовниците на общоприетата мил отдалеченост от 402 метра на 8.582 секунди.
 Снимка 595830

Новият връх за скорост е бил подложен на едно от дребното уреди в света, които разрешават развиването на скорости над 400 км/ч - тестовото трасе в Папенбург, Германия, което разполага не с една, а с две 4-километрови прави.
 Снимка 595833

Постижението е записано с високоскоростни, само че улични гуми Michelin Cup 2R и с формалния тестов водач на Rimac - Миро Църневич.

Конкретната спецификация на автомобила, сложил върха, не се прецизират, само че общоприетата версия на Nevera разполага с четири електромотора и има мощ от 1914 к.с. Батерията на страховитата машина е с потенциал от 120 кВч, които разрешават изминаването на оптималните 550 км с едно зареждане.
 Снимка 595832

От хърватската компания прецизират, че оптималната скорост е записана с Racelogic V-Box електроника, която се слави с висока точност и е основана на GPS данни.

От изказването на Мате Римак излиза наяве, че Nevera няма никакво желание да стопира с върховете, като идната цел са пистовите такива. Какво да чакаме? Може би нов връх при серийните коли на митичната немска писта " Нюрбургринг ". Неотдавна там бе записано и ново най-хубаво време, което е дело на хиперавтомобила Mercedes-AMG ONE.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР