Хърватската асоциация UNUO най-сърдечно ви кани да присъствате на Лъжицата

...
Хърватската асоциация UNUO най-сърдечно ви кани да присъствате на Лъжицата
Коментари Харесай

„Лъжицата на Купидон” – Кулинарнa работилницa и общоевропейско състезание за хора с увреждания и деца без адекватна родителска грижа

Хърватската асоциация UNUO най-сърдечно ви кани да присъствате на „ Лъжицата на Купидон ” – кулинарна работилница и общоевропейско съревнование за хора с увреждания и деца без съответна родителска грижа, което ще се организира на 25 февруари 2023 година (събота), от 12:00 до 16:00 ч., на адрес ул. Княз Борис I 146, София .

Проектът „ Cupid`s Spoon Europe ” е създаден от асоциация UNUO от Загреб (Хърватия), която се занимава от 2009 година с гастрономическо образование на хора с увреждания и деца без съответна родителска грижа. Те са създали новаторска методология за образование на хора с увреждания. Досега са провели повече от 1000 работилници и са обучили и дали опция на повече от 200 лица с увреждания. 95% от подготвените към момента работят на цялостен работен ден с помощта на уменията, които са придобили по време на тези образования.

През идващите шест месеца (от февруари до август) просветителният екип на асоциация UNUO ще обиколи всичките 27 столици на страните-членки на Европейски Съюз със особено приспособен гастро камион и посредством работилници и надпревари ще избере двама от най-хубавите претенденти от всяка страна, които ще имат опцията да участват на финалното съревнование през септември 2023 година в Загреб, където ще показват своите страни. Първата посетена страна беше Кипър, където асоциацията UNUO организира работилници и съревнование на 11 и 12 февруари. След работилниците и надпреварата предишния уикенд в Атина те не престават пътуването си към София.

Проектът е подсилен от Папския съвет за просвета на Ватикана, посолствата на всички държави-членки на Европейски Съюз в Загреб (Хърватия) и голям брой компании, институции и лица от Хърватия.

Всички искащи могат да се записват на посочения линк и да приготвят съставките на своето обичано ядене или коктейл вкъщи и да ги донесат. На място ще завършат ястието или коктейла в границите на 10 минути и ще го сервират на журито. Ако участниците се затрудняват при регистрацията, могат да дойдат непосредствено на място и да се причислят към надпреварата.

За регистрация:

Инструкции за всички участници:

Инструкции за готвене:

Инструкции за коктейли:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР