Хърватия ясно показа, че еврото не хапе. Еврото е просто

...
Хърватия ясно показа, че еврото не хапе. Еврото е просто
Коментари Харесай

Георги Ганев: Евро е просто другото име на 1.955 лв.

Хърватия ясно сподели, че еврото не хапе. Еврото е просто другото име на 1.955 лева . Това съобщи в студиото на Нова телевизия икономистът Георги Ганев, ПП/ДБ . Така той удостовери позицията на партията му във връзка с приемането ни в Еврозоната.

Референдумът, за който упорства Политическа партия " Възраждане " и за който събраха подписи , които сега са към този момент импортирани в Народното събрание, е незаконосъобразен и притивоконституционен . Не може и да бъде поправен въпросът, тъй че да дава отговор на Конституцията, отсече Ганев, като изясни, че при отговор " да " - опонира на законно признат и утвърден интернационален контракт, а при гласоподаване с " не " - значи не пречи. Затова е въпросът за референдума е нонсенс , се разбра от позицията на икономиста.

По отношение на концепцията за редом разплащане в евро и в лв. за прочут интервал преди приемането ни Еврозоната, Ганев допуска, че в ЕЦБ ще се отнесат ревностно към тази концепция и няма да се съгласят. А и Георги Ганев не вижда различен плюс в тази концепция с изключение на улеснение на някои чужденци, които минават през България.

По-вероятно е да се вкара редом изписване на цената на продукта или услугата в касовите бележки, което зависи по всяка възможност единствено от изпълнителната власт.

На въпрос за възможната номинация на депутата Даниел Лорер за гуверньор на Българска народна банка , Ганев съобщи, че това е слух и нечиста сделка, които отхвърли. Въпреки това даде анонс, че при всичките си почетения към сегашния началник на Българска народна банка Димитър Радев като експерт, чака да чуе и други имена измежду номинираните. Кои обаче Ганев не уточни.

За бюджета за 2023 година, импортиран от Асен Василев в Народно събрание, Георги Ганев изясни, че решението за оставане на пониженото Данък добавена стойност за доста браншове до края на годината е чисто политическо и чака за идната година това решение да не се взима.

Ковид Данък добавена стойност при заведенията за хранене беше да се отвори прозорец за дишане на бизнеса, а предходната година намаляването на Данък добавена стойност беше за понижаване на инфлацията - само че това очевидно не се случи. Затова и Георги Ганев чака друга ставка през 2024 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР